HADİİİİ BATAN GEMİNİN ZANLARI BUNLAR
Yıl 1912 niye o kadar gerilere gittin demeyin anca o kadar gerilerde buldum böylesi bir batağın tek numunesini...Hiçbir şekilde batmaz denilen,hakkında batmayacağına dair iddialara girilen,zamanının en büyük en lüks gemisi . Okyanusa meydan okurcasına yapılmış devasa transatlantik TİTANİK....
TİTANİK nice batmaz ,denilen kusursuz zannedilenler gibi dibi boylamış tek seferde...İçerisindeki tüm art niyetleri su-i zanları da alaborasına alıp çekmiş dibe... Batan aslında art niyetten başkası değil,bu art niyet denilen şeyin girdiği ne varsa havada karada denizde her yerde batmaya mahkum...
Çaresi yok batacak... Suya batmazsa havaya yoksa ta yerin dibine batacak..Şimdi nereden çıktı TİTANİK TİTANİK ten de bu niyet diyeceksiniz?
Bir yerden çıkmadı aslında bu niyet yani art niyet, buna bağlı olarak ta şu su-i zan denilen meret çıkmadı ,girdi... Evet kafalara köküne kadar girdi,beyin kılcallarına kadar işledi iyice zonk zonk,zan zan. Zanla iş yapılır oldu...
Zan zan ,zanların sonu da zaten hep hezeyan. Ona buna şuna zan,sağa sola zan, etrafa bakınca kel bile kör bile gördü de, zanla yatıp zanla kalkan görmedi göremedi göremez de, hala doğru yapıyorum zanneder zanneler zan üstüne zan...
Peki sonuç ne ? TİTANİK tabi ne olacak.
Olaylara şöyle bir göz gezdirince akılla izanla bakıp tabi öyle hödük gibi öküzün trene baktığı gibi seyretmezsen fark ediliveriyor o zanlar o zanneler.. İnsan anlayarak bakmazsa boşa bakmış oluyor sadece... Boşa bakmakla boş boş bakmakla bir şey öğrenilse bir şey olunsa bütün öküzler tren olurlardı herhalde.
Tabi öküzleme bodoslama balıklama dalınıp bakılmazsa adam gibi bakılırsa, hatta adamın gibisi de olmaz lafımı geri sarıyorum,adam olarak akılla bakılırsa zanlar bir yerlerine en sivri uçlarıyla gözüne gözüne batar insanın...
Her halukarda her işte her olayda zanneler ben yaptım oldu zannı,ben bilirim zannı en iyi benim, en boy benim ohooooo enine boyuna iyiyim zannı almış başını sıkıştırmış kuyruğunu bacaklarının arasına, havlaya hırlaya birde utanmadan dört nala gidiyor bir ucube görünümünde...
Dahası da yok mu? Var tabi olmaz mı ? Olmazsa olmaz. Sadece ben iyiyim en bir halt benim bende yaparım ederim,eder batırırım la kalsa yine iyi ,öp de başına koy...Sen kötüsün o beter şu yalan öbürkü dolan zanları da cabası, tuzu biberi ketçabı mayonezi hardalı zanneliğin..
Zan üstüne çul serer leylide yar loylu da yar zanlıda yar emmoğlu diye zannına bir türkü patlatası geliyor şöyle çengili,çalgılı zurnalı insanın...
Bu zannelerin niyetleri dumura uğramış; böyle dumur niyetlilerin hödük ve güdük su-i zanlarıyla durumları da sonuçta TİTANİK zaten...
Niyette bozukluk bu titanikçilerin en büyük zaafı olmalı. Hani ibadetler bile niyete bağlıdır,niyet çok önemlidir. Niyetsiz ibadet olmaz,insanlarla iletişimde dürüstçe saygı sevgi çerçevesinde hüsnü zanla yapılırsa her şey gibi bu ilişkilerde birer ibadet oluverirler.
Eh birde su-i zanla yapılırsa cılkı çıkmış yumurta gibi kokmuş bozuk bir niyet olursa işin içinde o zaman ibadet olacağına hıyanet olur,rezalet olur kepazelik olur...
Beterin beteri varmış ya ,hani buda beterin beteri rezaletin son perdesi olur..
Sonra aç perdeni bak oyununa,yaptığını beğendin mi? Kendine bu oyunda başrol verdiğin için çok beğendin değil mi? Zannelik meslek olsa en popüler meslek olacağına kuşku yok...
Eeeee o zaman sonuç yine TİTANİK
Bunların hepsi altın vuruşluk kafalar, kafaları tek dozda beyinleri mikserden geçmiş pirinç lapasına dönmüş zannelerle dolmuş ortalık...Niyeti bozuk bağlama püskülü gibi çaldıkça sallanır dururlar,nota bozuk perde bozuk bir türlü ana perdeyi tutturamayan saz çalmaktan aciz ozan gibi diyez basıp ara tonlarda gezinip aynı teraneyi çalarlar...
Kafa şişirmeleri bir yana bari sözlerinde kafiye tuttursalar şangır şangır şangır ,sapı atık sazın akortsuz sesiyle kafiyeden uyaktan vezinden anlamayan zanne ozanın çatlak sesi, hele yanılıp ta sor bir kere çaldığını beğendin mi ? En süper odur hem çalar hem söyler..Bestede ondandır güftede köftede..Tükürük tükürük, tükürük köftesi; Yersen...O çalsın bizde söyleyelim bari oynayan oynuyor zaten...
Zan üstüne çul serer leylide yar zanlıda yar emoğlu,vur patlasın çal oynasın hisseli harikalar kumpanyası..çingene çalıp kurt oynuyor...
Veeeeeee sonuç TİTANİK tabi.
Batan geminin malları bunlar,batan zannelerin malları, korkmayın defosu yok biraz sudan çekmiş biraz güneşten solmuş zamanı geçmiş. Neyse ki beleşe getirdik atlet bulamadık don verelim hesabı..
Alın size zannelerden nameler...Koyunun bulunmadığı yerde keçiye el pençe divan durup abdurrahman çelebi diyeceksin elin mahkum,işine gelirse.. hadi oradan,hadi oradan hadiiii oradan !
Ötme burada.,ötme sus bakalım...Sen kim oluyosunda bir zannenin zannına taş koymaya kalkıyorsun..Babalara geldin..Bu çöplük zanneden babaların türbesi çarpılacaksın...
Battı balık yan gider,hadi gene iyisiniz durum TİTANİK
Bu art niyet yanlış anlamayın art galeri değil art niyet bu, havada karada denizde, tıklayınca açılan pencerede tencerede tavada her yerde her konumda batmaya mahkum ...okyanusa açık denize gerekte yok ,bir kaşık suda boğulmak mümkün bu zanlar zanneler arasında..Barış manço'nun dediği gibi sana koyacak o kadar çok yoğurt bulsak atlas okyanusuna cacık olursun da bulamadık işte kusura bakmayacaksın zankere su-i zannına sarımsak doğrayayım ...
Tabi kaçınılmaz sonuç TİTANİK.
Zannın çoğundan kaçınmanın önemini belirtirken zansız günler dilerim...
Yok ben anlamadım diyorsanız zamanın popüler tabiriyle ANLADIN SEN ONUUUU
Hadi iyi batmalar...
qulahmet