| DUA HER KAPININ ANAHTARIDIR!! Bir anahtar düşünün açamayacağı hiçbir kapı olmasın. Her kapıya uygun bir anahtar düşünün. Kim böyle bir anahtara sahip olmak istemez? Tabii ki herkes sahip olmak ister. 'Benim de böyle bir anahtarım olsa ne iyi olur' diye düşünenler, eminim oldukça fazladır. Yüce Rabbimiz; Deki, dualarınız olmazsa Rabbim size ne diye değer versin. (Furkan / 77) “Kullarım beni senden soracak olurlarsa, bilsinler ki ben pek yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim. Öyleyse onlarda davetime icabet ve bana hakkıyla inanıp tasdik etsinler ki, doğru yolda yürüyüp selamete ersinler.” (Bakara 186) “Bana dua edin ki size karşılık vereyim. Zira bana ibadeti yani, dua etmeyi kibirlerine yediremeyenler zelil ve rezil olarak cehenneme gireceklerdir.” ( Mümin 60) “Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin.” (Araf Suresi, 55) “Takdire karşı tedbirin faydası yoktur. Duanın ise başa gelen ve gelecekler için faydası çoktur. Bela iner, dua onun karşısına çıkar ve kıyamete kadar birbirleriyle boğuşurlar.”(Teberani Hâkim) |