Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2008, 16:09   #86 (permalink)
HüzünBaz
ﻁαLﻁoηcuk(:

HüzünBaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep gücü: 133

Alıntı:
Muhabbedi sokaklarda, kafelerde, el ele gezerek, yalnız kalarak bulan kişilerin ayrılıkları daha çok oluyor. Ne bekleyebilirsiniz ki bu evlilikten! Hiçbir şey kalmamış. Sevgi desen... Saygı desen malum. Aşk mı? yanından bile geçmez. Nitekim günümüzde gezmeler dolaşmalar-flört- adını taşıyor ya, bu dönemde her iki tarafta birbirini ağır satar. Evliliğe gelince nerde kaldı o bayanın üzerine montunu giydirmek, nerde kaldı o güzel sözleri söylemek. Veya nerde kaldı erkeğin yanında az yemek... HİKAYE...

Şimdilerde şöyle bir söz dolanıyor etrafta; "Ben temiz isterim!" Acaba bu sözü neye dayanarak söylemiş olabilir? Doğru mu yanlış mı? Seven insan kötü olur mu? Tabiki de hayır. Sevmenin ne kadar üstün olduğunu İslam dinince biliyoru-m-z zaten. Şehid olma mükafatı varsa dinimizce hiçbir engeli yoktur. Lakin flörtün yanlış olduğunu haram olduğunu UNUTMADAN! Evet konunun başına gelelim "Ben Temiz İsterim" demekle neyin kirliliğinden bahsetmiş olabilir kişi? Hemen cevaplıyorum, KALPLERİMİZ... Evet kalplerimiz... O çok değerli sol yanlarımız. O kadar çok üzüyoruz ki evlendiğimiz kişiye yer kalmıyor kirlilikten!

Kendimizi Hesaba Çekme Zamanımız Gelmedi mi Hala?

GELDİ DE GEÇİYOR BİLE...

Hakk'a emanetsiniz

VesseLam
Haya ; sana katıLmamak mümkün değiL.İnsanLar zaman geçtikce nesiL değiştikçe kendiLerini farkLı yerLerde ve farkLı sekiLLerde görmeye basLıyorLar.Eskilerde nasıLmıs bu evLiLik oLayı fLört denen sey yokmus meseLa.Bir adam bir kızı severse evinin önünden gecer gözden göze severmiş sevdiğini gözünden konusmaktan eLini tutmaktan biLe sakınır ve sonunda aLLahın emriyLe aiLesini gönderir istetir daha sonra birbirLerini tanımaya basLarmısLar.Ama suan bu devirde bu tarzda birşey görmek kesinLikLe mümkün değiL.

Tabiki sevip evLenmek ve evLiLiği anLasarak iLerLetmek cok önemLi bir durum.Ama severkende pisLik içinde sevmek oLayı baska.PisLik diyorum cünkü artık sevgide askta pisLik sekiLde yasanıyor.Sokak ortaLarında göz göre göre ufacık eL kadar cocukLarın oLdukLarı yerde öpüşenLer mi ararsın , sırf rahat kaLmak için oteL odaLarına giden sevgiLiLer mi görmek istersin , Hanım kızımızın bası kapaLı erkeğin üzerinde yatmıs sekiLde sevgisini göstermekte oLdugunu mu biLmek istersin su an için her sehrimizde türkiyenin bir cok yerinde bunu görmek mümkün.

Evet bende fLört dönemi geçiriyorum suan.Ama edebimLe ve edebimizLe.CinseLLik oLsun eLaLeme maskara oLmak oLsun bana ve erkek arkadasıma uzak seyLer.

birazda ben kişinin karsısındakiyLe aLakaLı diye düşünüyorum.İçinde aLLah inancı oLan ve fLört etmenin sadece uzaktanda oLsa tanımak oLabiLeceğini biLen insanLarımızda var.ama mumLa aramak gerekiyor bu devirde.

GecenLerde bir arkadasımın annesinden ''Bu devirde konusmayan kız buLunmaz ''sözünü duydum.Ne kadarda hakLı.Artık kızLarımızdada o edep kaLmamıs.Artık erkekLer kızLarın peşinden kosmaz kızLar erkekLerin peşinden kosar oLmusLar.Ugrundada herseyLerini feda edebiLecek gibiLer.Ve ediyorLarda.Erkek için namusLu ve iffetine düşkün kız buLmaktır evLiLik bence.Ama kızLarımızda artık bakireLiğin iç ve beden temizLiğinin ne demek oLdugu anLamsız kaLmıs.NasıLsa gencim eLbet biri cıkar evLenirim diyerek bakıLıyor artık herseye.

Kadın erkek eşit nasıLsa ? Evet esitLer ve bu yüzdende artık ne erkekLerin nede bayanLarın evLiLikten korkmaLarı için nedenLeri yok yada bosanmaLarı için.NasıLsa kadında caLışıp kendine bakar erkekte.evLiLik müessesizi kuruLmus ardından hemen yıkıLmıs umrunda biLe değiL kimsenin...
HüzünBaz Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla