Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-04-2008, 00:27   #5 (permalink)
SyK112
Sevimli 2de1'ci

SyK112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sen naber ya?!?
Rep gücü: 10

Alıntı:
GaoXinqi isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Gıdıklanma insanlarin dış uyaricılardan aniden aldiği etmenler sonucu bi refleks sonucu ortaya çıktiğini varsayarsak , belkide onlari bir dış tehdit olarak gördüğü için savunma mekanizmasini kullanir.Fakat insan kendini gıdıklamaya çalıştığı zaman kendisinden herhangi bir zarar gelmeyeceği için herhangi bir tepkide bulunmaz.
refleks ile gıdıklanmayı benzetmişsin ama ben öyle düşünmüyorum. insan hafifce dokunarak kendini ciddi manada gıdıklamasa bile ince de olsa kendini uyarabilir. ben kendime arada yapıyorum (: ayrıca gıdıklanma sonucu titreme we gülme de bi tepki olduğu konusu da tartışmaya açık bi konu. tamam insan farklı farklı bölgelere dokunarak weya farklı şekillerde gıdıklanmayı tetikleyebilir lakin gülme bir tepki değil uyanış biçimidir diye yorumluyorum weya buna yakın birşey. parmağına birşey battığında geri çekmek bir tepkidir ama gıdıklanma sonucu gülmek hiçbir manada geri adım atma weya karşılık verme olmadığından tepki olmadığını sawunuyorum. insan bıçaklandığında gücü yeterse tepki werir lakin aldığı ölümcül bi darbe ise yere yığılır kalır we sonucunda titreme weya değişik biçimde durumlara girer. bunlar da tabi ki tepki değil sonuçta aldığı darbe sonucunda girdiği durumdur. we bana birisi söylesin ki insanın sırtından aldığı ölümcül bıçak darbesi sonucu yerde titremesi bir tepkidir şapkamı çıkartırım.
SyK112 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla