29-03-2008, 23:59
|
#14 (permalink)
|
Mesajlar: 338 Rep gücü: 26 | Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Bakıldığın da Kadın olmak daha zor gibi görünür. Çünkü toplumda ahlak olarak pek bi geride kaldık. Çünkü kimin eli kimin çebinde belli değil. | ''Bir kişiye kırk gün (kötü dersen kötü, iyi dersen iyi, deli dersen deli, akıllı dersen akıllı, ahlaksız dersen ahlaksız, ahlaklı dersen ahlaklı) ne dersen o olur.''
Basın yayının bilinçli olarak toplumumuzu kötülemeye yönelik uğraşı ve çabaları o kadar başarılı olmuşki hernedense herkes toplumumuz için bunları söylüyor.
Birilerinin ekranlarda bilinçli ve kasıtlı olarak sürekli kötülük ve ahlaksızlıkları göstererek bilinç altımıza neler yerleştirdiğini düşündükmü hiç... Toplumumuz gerçekten bu kadar kötü mü? Yoksa biz sürekli kötü diyoruz diyemi kötü oluyor.
Kırk kere olmuşmudur dediğimiz... Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Erkek olmak kadın olmak kadar zor. Yani ikisi de zor. Çünkü Türkiye'de bir yerlere gelebilmek için kesinlikle bir torpilin olucak. | Herkes hernedense bunu söylüyor, kısmen doğru olabilir belki katılıyorum ama işe girmek için belli kriterler vardır bu çalışacağınız yere bağlı olarak değişen bir etkendir.
Halkla ilişkiler konusunda konuşayım mesela... İlk etapta görünüşe bakılır, görünüş önemlidir giyim kuşam gibi, sonra konuşma ikna kabiliyeti ve duruş, sonra diplomanıza ve yabancı dil kabiliyetinize bakılır.
Acaba ben bu işe girmek için gerekli olan kriterleri taşıyormuyum diye düşünmek yerine torpil kelimesinimi ezberlettirmişler acaba bizlere... Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Kadın olmak zor diyeceksiniz. Peki en basit örnek olarak size öğrenci hayatını diyebilirim. Bir bayan öğrenci ile bir erkek öğrenci hiçbir zaman aynı değildir. Bayan öğrenci her zaman bir adım önden gider. | Doğrudur... Bu konuyla ilgili birşey aktarmak istedim ama sonra düşündüm hep görsellikten konuşmayayım.
Size kısmen katılıyorum, yalnız herzaman bayan öğrenciler bir adım önde değildir; Güzel, cana yakın ve tatlı çocuklar herzaman daha çok sevilir ve onlarla daha çok ilgilenilir... Psikoloji bunu ispatlamıştır. Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Bu olay okuldan sonra değişiyor mu peki ? Hayır değişmiyor. Değişmiyor çünkü tam tersi oluyor. Erkek bir adım önde gidiyor.
Neden mi? Nedeni basit gibi birşey. Türkiye'deki iş hayatına bakıldığında erkek oranı fazla. İş imkanı bakımından da bayan kişi yerine erkek kişi seciliyor. Ama bazen de secilmiyor.
Peki neden böyle?
Bunu bende anlamadım. | Neden mi?
Anlatayım...
Kimse bir müddet sonra hamile kalıp, dokuz ay boyunca karnında çocuk taşıma, daha sonrada doğum, çocuk bakımı, hastalık ve benzeri nedenler ile işini aksatacak yahut işten ayrılacak kişilerin riskini almak istemez. Verimli olamayacağına kanaat getirdiğinden...
Konu Sedem tarafından (30-03-2008 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir.
|
| |