#5 (permalink)
24-03-2008, 17:09
|
Kendini aşan 2de1'ci sevdam davam
Kayıt: 13.03.2008 Mesajlar: 4.761 Rep gücü: 45 |  | |  | | | SEVGİ DİYÂRI - Vücutta baş ne ise, öyledir dinde namaz  İş arasında namaz kılanlardan olma sen Mahşer günü saçını yolanlardan olma sen. Allahın her emrini öne almalı kişi Önce namazı kılıp sonra yapmalı işi. İş önce gelir diye namazları aksatma Önce namazını kıl, dini dünyaya satma. Direksiz bina olmaz, direk varsa yıkılmaz Namaz dinde direktir, namazsız İslam olmaz. Vücutta baş ne ise, öyledir dinde namaz Başsız vücut olmazsa, namazsız da din olmaz. Başsız beden yürüse korku kaplar insanı, Başsız görür evliya da namaz kılmayanı. ı  Mü’minler birbirini sevmeli, birbirine kin beslememelidir. Bütün müminler kardeş olduğuna göre birbirimize kin beslemeyelim. Allah-u Zülcelal mümin kulların birbirine kin beslememesi için ayet-i kerimede kullarına şöyle demelerini öğretiyor : "Onlardan sonra gelenler; 'Rabb'imiz! Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizde müminlere karşı kin bırakma. Rabb'imiz! Şüphesiz sen şefkatlisin, merhametlisin' derler." (Haşr; 10) Bakınız, Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede bize nasıl öğretiyor, mümin kardeşlerimize kin beslemememiz için bize nasıl emrediyor. Birbirimize bu şekilde dua etmemiz lazımdır. Çünkü mümin kardeşimiz yanımızda olmadığı zaman, ona dua edersek bir melek de bize der ki: "Sen ona ne şekilde dua ediyorsan, onun için ne istiyorsan aynısı sana da olsun.” Yani biz: "Ya Rabbi! Benim mümin kardeşimi af ve mağfiret et, onu cehennemden muhafaza eyle." diye dua edersek, melek de der ki: "Allah-u Zülcelal seni de affetsin, cehennemden muhafaza eylesin, sana da merhamet etsin." amin. sizi çok seviyorum kardeşler...ve dua ediyorum..sizde bana inşallah.. ....  Eğer bir gün,dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa, Rabbi'ine dönüp "büyük bir derdim var "deme... Derdine dönüp," benim çok büyük bir RABBİM var de... Allah’ım, Sana tutunuyorum, Kimsenin yere atmasına izin verme beni. amin.. | |  | |  |
Konu pilot tarafından (24-03-2008 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir..
|
| |