#1 (permalink)
15-03-2008, 14:49
|
Hırslı 2de1'ci NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
Kayıt: 26.04.2007 Yaş: 23 Mesajlar: 866 Rep gücü: 15 | Siz hangi gözLe bakıyorsunuz ?  | |  | | | Ezel Akay, "Recep İvedik"i eleştirdi 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' ve 'Neredesin Firuze' gibi filmlerin yönetmeni Ezel Akay ise filmi sert bir dille eleştirerek, "Recep İvedik karakteri bize müstehak bir karakter. Yaptığı her şeyle bizim adab- ı muaşeret diye bildiğimiz her şeyi o büyük ideolojiyi sarsıcı bir etki yapıyor" dedi. Recep İvedik'i iyi çekilmemiş bir film olarak da nitelendiren Akay, şöyle devam etti: "Bugün Borat, böyle nasıl rahatsız edici, üstüne düşülmesi gereken bir etki yarattıysa, Recep İvedik de bir başka açıdan bakılmayı hak ediyor. Türk insanı nefret ettiği her şeyi orada gördü. 'Allah'a şükür ben böyle değilim' diyenler sevdiler veya gıcık oldukları bütün elit ve sosyetik şeylerle dalga geçtiği için sevdiler, bunu unutmamak lazım. Herhangi bir karakter değil o, saldırgan bir karakter. Bizim iyi, güzel, hoş bulduğumuz her şeye saldırıyor bu karakter." (Alıntıdır)... Bir yönetmenin Recep İvedik hakkındaki eleştirisi.Buna karşıLık haLkın bu eLeştiriye yaptığı yorum Halkın yorumLarı : Alıntı: | bugüne kadar gördügüm en igrenc filmdi. bu filmi yapan kişi önce kendi filmine bir baksın. sanat filmi diye bu kadar sacmalık olmaz. recep ivedik biraz abartı da olsa bu toplumun aynası. gidenlerin cogu kendinden birseyler buluyor. ben gülmek icin gittim güldüm. sanat icn degil. verdigim parada helal olsun. . . | Alıntı: | Eminim eleştirenler, Sanat adamı Aydınlar'dır. Filmi beğenenlerde (aydın'ın karşıtı ne oluyodu) bilmediğim bir küçük guruptur. Zaten filmin gişe başarısı da yok. Eleştirenlerin yaptıkları filmlerin tamamı bu filmden kat be kat fazla gişe yaptılar. Nede olsa sanat bambaşka bişey canım. sadece aydın kişilere ait. Sıradan vatandaş ne anlar | Alıntı: | gibi saçma sapan bir film yapmış burda çıkmış birde konuşuyor. . | Alıntı: | evet sizin filmlerinizide izledim güzeldi ama şahanınkicok başka. sinama salomunda herkes gülmekten krılıyordu. N e güzel biraz gülmeye ihtiyacımız vardı ve eglendik yine olsa yine giderim | Alıntı: |
Sayın ezel akay sözüm size; işte anlamadığınız şey şu *değerli sinema yönetmeni!..
| Alıntı: "Herhangi bir karakter değil o, saldırgan bir karakter. Bizim iyi, güzel, hoş bulduğumuz her şeye saldırıyor bu karakter" sözünüzle zaten durumu kavradığınız görülüyor Türk insanı ve Türk Sineması için "iyi, güzel, hoş bulduğunuz her şey"i tekrar sorgulamanız gerektiğinin farkına varmanız da uzun sürmez umarım. . İvedik, yıllarca çeşitli kültürlere özenip toplumumuza benimsetilen muadil medeniyet ölçütlerine açtığı savaşı kazanmış görünüyor | Alıntı: | Eğer ben bir komedi filmine gidiyorsam gülmek için gidiyorumdur. Gülerken aynı zamanda bağzı şeyleri düşünmem gerekmez. Şahan da bu işi çok iyi yapmış. hacivat ve karagöz neden öldürüldü ye de gittim firuze yede hemşo yada ama hiç birinde bu kadar çok gülüp stres atmadım. Teşekkürler Şahan. | Alıntı: | kendileri gişe rekorları kıramayan filmler yapamadıkları için böyle bir eleştiriye giriyorlar bunun adı çekememezlik kıskançlık | ... daha bir sürü yorum var bu eLeştiri üzerine fakat ben bu kadarını yeterLi gördüm. Şimdi sizce yorum yapmayı mı bilmiyoruz eLeştirmeyi mi ? yorumLAr içinde REcep ivedik toplumun aynası diyen var ? düşündürücü değil mi ? ben aynaya baktığımda kendimi recep ivedik gibi görmüyorum (!)  bir başka yorumda ise bizim medeniyetimizi yansıtıyor diyor!!! şaşırdım..  bu yorumLar içinde en dişe dokunuru : Alıntı: | Eğer ben bir komedi filmine gidiyorsam gülmek için gidiyorumdur. Gülerken aynı zamanda bağzı şeyleri düşünmem gerekmez. Şahan da bu işi çok iyi yapmış. hacivat ve karagöz neden öldürüldü ye de gittim firuze yede hemşo yada ama hiç birinde bu kadar çok gülüp stres atmadım. Teşekkürler Şahan. | bu bu yorumdur...
Evet size göre Recep ivedik nedir nasıLdır ? film gözüyLe bakaLım, değer yargıLArıyLa bakaLım,içimizden biri mi değiL mi? uçLarda mı geziyor yoksa bizLerde birer Recep ivedik miyiz ?düşünceLerimizi payLaşaLım ve ne durumda oLduğumuzu bir film üzerinden değerLendireLim | |  | |  | |
| |