Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2008, 18:06   #18 (permalink)
SeaBoy
İşi kavrayan 2de1'ci

SeaBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep gücü: 24

Alıntı:
LionKinG isimli üyeden alıntı Mesajı göster
zaten yaşadığımız üç günlük dünya niye düşüneyimki
ölüm herkese vardır zamanı gelince hayırlısıyla bizde ruhumuzu teslim ederiz

Düşünmeyin. Hayattan devamlı kacın. Samanlıkta iğne arar gibi bir hayat yaşıyacaksınız. Eminim şurada yazılanların hiçbirini okumadınız...

Alıntı:
aslında bu olması gerek şey.. yani kul ümitle korku arasında olmalı ne iman ve ibadetlerinde emin olmalı..(enaniyet gurura sebedir) nede ümitsiz olmalı yani ibadetlerim kabul olmadı yapamıyorum imanımı güçlendiremiyorum..(ümitsizlik haramdır.. Allahın Rahmetinden ümit kesmek kebairdir) seklinde.. olması gereken korku ve ümit arasında orta yolda bulunmalıdır... senin bu durumunda sorun yok kardeşim olması gereken bu.. ümitsizliğe kapılmadığın sürece..

Ümitsizliğe kapılmıyorum. Sadece ortam yani çevre ve ailenin baskısı ve davranışlarının beni etkilemesi birazcık olsun korku....

Alıntı:
öLümü hep akLında tutarak hiç bir insan yaşıyamaz...
ama öLümü unutmakta oLmas...
Bencede söylediğinizi ilk sayfada cevapları bulunmakta. Ölüm ile birlikte yaşıyacaksın . Ama söylediklerin bence yanlış. Ölümü hep aklında tutarak yaşıyan bir çok alim ve insan mevcuttur ki bunlardan birkacının örneğini ilk sayfada FeYeZaN arkadaşım vermişti...

Alıntı:
ben de dusunuyorum o soguk sessızlıgı.ruyalarımdan sıcrayarak uyandıgım her vakıt hayata ve sevdıklerıme daha sıkı sarılıyorum.yakınmıyacagım dıyorum yasamaktan nefes almaktan.hayat keske ıkı boyutlu maketler gıbı olsa dıyorum bazen basıt ve sorunsuz.olmuyor olamıyor olamıyacakta!sanırım yasamın cezbedıcılıgı buradan gelıyor.mutluluk damla damla akıtılıyor.ve sans!kesınlıkle dogarken yanında getırıyor ınsan bunu.kımısı ucundan acıcık koparıyor.kımı cuvallamıs gıdıyor.ınsanın hayatta ogrendıgı ılk kelıme adalet ve haksızlık!oluyor.dıyecegım yınede gunesımız hıc eksılmesın yuregımızde.çunku o gunes bırgun bızım ıcın hıc dogmayacak he?

Keşkelerle dolu bir hayat yaşamanız bence yanlış. Keşkeleri hayatınızdan kaldırdığınız zaman gerçeği göreceğinize inanıyorum. Bence ölümden sonra da güneş batmamak için doğacak.

En büyük sınavlardan biri yaşam, dünya.

SeaBoy Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla