Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - Özenti(bezemeye çalışma) Çılgınlığı.. Nedir? Nedeni Nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
  #40 (permalink) Alt 15-02-2008, 18:31
FeYeZaN
KüRRe-i Arz

FeYeZaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tevekkeltü Alallah..!

Rep gücü: 19
Rep derecesi: FeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu SanırımFeYeZaN Bir Hareketlilik Söz Konusu Sanırım

Alıntı:
azizuzu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
ona bakarsanız herkes birine benzemeye çalışıyor.. arkadaşlar takip ediyorum sürekli olarak sizin inancınıza bakışınıza ters gelen düşünce, tarz, giyim, stilleri örnek vererek arkasında neden arıyorsunuz.. bu bence çok yanlış bir düşünme şekli.. insanların birine benzemeye özenmeye çalışmasına kim ne diyebilir ki.. size ne ! bize ne !! nasıl giyinirse giyinsin.. onun aklı yok mu.. o bilmiyor mu neyin ne olduğunu.. neden bundan sonuc cıkarma gereği duyuyoruz ki..

bu konuyu açma sebebim şu hadisi şerif:
bir kavim kime benzemeye şalışıyor ise onlardandır..
kafire benzemek.. küfre rıza küfürdür..

bu konuları dini bölümde bulabilir ve okuyabilirsin..

uyarma sebebimize gelince.. birçok kavim sırf sustuğu için helak olmuşlardır.. susmak.. gözyummak.. müslümanın yapacağı şey değildir.. hadislerde sürekli hatalara engel olunmak.. yanlışları düzeltmek.. susmamak.. müslümanlara emredilmiş.. kişi bildiği ile sormnludur denmiş.. bizde bu sorumluluktan kurtulmak amacıyla buna girişiyoruz..

demiyorum ki gidin her önünüze geleni uyarın düzeltin..vs.
herşeyin usulu adabı vardır.. bende o usul ve adaba göre hareket etmeyi söyluyorum zaten..

sanıyorum anlaşılmıştır...

Alıntı:
azizuzu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
ben şöyle bi olay anlatayım mı.. üniversiteye bu sene başladım.. ilk günlerimde yurt problemimi çözemediğim için 10 gün kadar hizmet evi denen cemaat evlerinin birinde kaldım.. öncelikle bana hoşgörülü davrandılar.. nedeni kaçmamam.. 3 gün geçti 5 gün geçti konuşurken evdeki eskilerden birisi bana neden ceza dinlediğimi tlf'umdaki o müziklerden ne anladığımı neden kot pantolon s-shirt giydiğimi sordu.. cevabım aslında sana ne olurdu.. ama ben biraz cevap vermeye çalışıyordum.. sonradan ağzımdan kacıverdi sen neden kumas pantolonm gömlek giyiyorsun oldu.. o da ona cevap veremedi.. aslında verdi.. ama verdiği cevap değil hakaretti.. verdiği cevap adam gibi giyiniyoruz işte oldu.. ne söyleyebilirdim ki...ne oluyor adam gibi demek.. ben adam değilim yani.. ee kadın da değilim çünkü erkekler tuvaletine giriyorum.. hayatımda daa önce de hiç bi erkekle ilişkiye girmediğime göre gay de değilim.. adam değilsem ben neyim.. daha bu sözün üstüne ne diyeyim.. benim giyimime sac sakal şeklime dinlediğim müziğe kim ne hakla nasıl karışabilir.. kimi neden ilgilendiririr bu.. bu üstünlük nereden geliyor..
cevap ???

kerdeşim başına gelen olay tamamıyle senin karşına çıkan kişinin bilinçsizliği.. düşüncesizliği.. akılsızlığıdır... adam böyle uyarılmaz.. insana böyle doğrular anlatılmaz.. yanlış yapmış.. o yanlışı sebebi ile seni bazı şeylerden soğutmuş anlaşılan..

sorunun cevabı şudur ki: üstünlün elbette takva ve peygambere uymakla mümkündür.. bizim ifadelerimiz.. kişleri yöneltmemiz hep bu yönde olmuştur.. yani sünnete benzemek.. toplumu rahatsız etmeyecek davranışlar..vs..

hadis gereğincede üstünlük ancak ve ancak takva ildir.. en takvalı kişide Peygamber S.A.V dir..

kimse giyiminin sebebi ile kafir.. günahkar.. gay...vs değildir.. ama yanlış giyim günaha sebeb olur... günah kazanır.. bizde bu yanlışları düzeltin.. günah kazanmayın diyoruz.. o kadar.

selam ve dua ile..
FeYeZaN Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla