Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - MüslümanLar kaÇa BöLündü ?
Konu
:
MüslümanLar kaÇa BöLündü ?
Tekil Mesaj gösterimi
#
14
(
permalink
)
04-02-2008, 04:59
Raid_IRON
Kendini aşan 2de1'ci
Düdüklü Tencere
Rep gücü:
22
Rep derecesi:
Alıntı:
yusufla
isimli üyeden alıntı
Güzel bir konu... ben cemaatlere karşıyım...
hak yol birdir hak birdir.. gidilecek yol bellidir... Kuran vardır Hadis vardır İcmaalar vardır Siyerler vardır..
şimdi bunlar varken başka bi yol açmaya ne gerek var... dümdüz bir yolda yürüyememek gibi birşeydir bu..
Şaşırdım kaldım "cemaatlere karşıyım" kelimesini okuyunca.. :]
Cemaat bilgisi hiç olmayan biri gibi yazmışsın muhterem.. Cemaatler; Kuran, hadis, icma, kıyas dışında bir yoldan mı gidiyorlar ki? Başka yol açmaya gerek yok dedin..
Burada sapık cemaatleri kastetmiyorum.. İskerderciler felan.. Onlar apayrı bi kefe..
Asla böyle işey düşünme bence.. Kendi aklımız ile rabbimizi bulamayız, ama Efendimiz ve sahabe ve bu silsilenin gittiği yolda gidersek iş başka.. E bu yolda gidenler, Kurandan hadisden başka bi yol mu izlemişlerde rabbinin sevgili kulu olmuşlar.. Hayıır.. Tam tersine Kurana ve sünnet-i seniyyeye tam ittiba ile sevgili kul olmuşlar..
Bölünme işine gelince, Mehdi A.s.'a 70.000 taylasanlı mollanın karşı çıkacağı birçok kitapda yazılıdır..
Biz o cu bu cu değiliz.. İSLAM'cıyız elh.. :] Yolumuzda belli.. Bizden öncekiler nasıl gitmiş ise bizde gidiyoruz diyemiyorum, gitmeye çalışıyoruz diyebiliyorum ancak.. Buna da şükür..
Kimin oğlu kimin kızı olduğunun bi önemi yoktur.. Mühim olan kimin izinden gittiğindir..
Raid_IRON
Açık Profil bilgileri
Raid_IRON - Özel Mesaj gönder
Raid_IRON´nin Web Sitesini ziyaret edin
Raid_IRON - Daha fazla Mesajını bul