Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - okullarda mescit olmali mi?
Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink) Alt 20-01-2008, 18:27
KuTLu
Hırslı 2de1'ci

KuTLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış istiyorsan, Savaşa hazırlıklı ol..

Rep gücü: 7
Rep derecesi: KuTLu Daha Yolun Başında

Eski nikiyle mekteb yeni nikiyle fezeyan arkadaşımın yazdıkları çok güzel şeyler. İşte hem dini hem ilmi anlamda eğitimli birinin bu tartışmaya yaklaşım biçimi. Asıl moderatör olması gereken kişi. Kinin, nefretin olmadığı son derece akıcı bir üslupla bana verilen cevap.
Teşekkürler Mekteb ...

Sanada hak veriyorum ama yinede günümüz Türkiyesinde bu düşüncenin yapılabilir olduğuna inanmıyorum. Sende beni tanıyorsun, elhamdülillah müslümanız, tabiki isteriz her okulda bir mescid olsun. Ben az kaçmadım okuldan cuma namazlarına. Camide kopya hazırladığımız bile olurdu
Okul olmadan mescid, mescid olmadan okul olmaz. Eğitim tamamlanamaz. Bu ikisi birbirini tamamlayıcı öğeler. Ama günümüz Türkiyesinde maalesef birine öncelik tanımamız gereklidir. Dini yoksun eğitimli kişimi yoksa eğitimsiz kendini dinine vermiş kişimi(yobaz diye tarif ediyorum) bu topluma zarar verir. Umarım en yakında her ikisinide yapacak hem gücümüz hem düşünce yapımız buna müsade eder. Daha başörtüsünü bile siyasi simge olarak gören aklızayıf insanlar varken yolumuz çok uzun...

Sende dua ile kal dostum ...
KuTLu Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla