#9 (permalink)
20-01-2008, 17:00
|
KüRRe-i Arz Tevekkeltü Alallah..!
Kayıt: 03.08.2007 Yaş: 23 Mesajlar: 2.897 Rep gücü: 19 |  | |  | | | konu nasıl olurda bazı çevrelerin keyifle izleyeceği boyuta geldi anlamak çok güç..
konun yönü meşhur kıyaslamaya yönelmiş.. sözde entellektüellerin çıkarmış olduğu okul camiden önemlidir.. cami yapacağınıza okul yapın sözlerine.. Alıntı: Ayrıca sözünü ettiğimiz eksikler olduğu müddetçe mescid için bir oda bile ayrılması insanların ders yapacak odası yokken lüxtür. Lüxte benim gözümde HARAMDIR. (bu bir fetva değildir, ne haddime) Bu milletin kalkınması eğitim ve öğretimle olacaktır. Eğitimsiz insanın körü körüne dine bağlılığı sizce yararmı getirir zarar mı? Kafasında bazı şeyleri tartıp kendisi karar veremiyorsa cahil insanın müslümanlığından bu devlete hayır gelirmi? Görüyoruz tvlerde gazetelerde dinini fikirleriyle değil kan dökerek savunuyorlar. Papazları misyoner diye doğruyorlar. Halbuki eğitimli olsalar, iki kelimeyi yanyana koyup cümle kurabilseler fikirleriyle savaşabilecekler ...Ayrıca cahil insanı kandırmak kolaydır.
Siz hala eğitimin önüne koymaya devam edin dini eğitimi. Daha çok başımız ağrır. | öncelikle bu sözü KuTLunun sözü olarak alıntı yapmıyorum.. bu medyada dolanan sözlerin bir parcası olarak alıntı yapıyorum... yoksa tanıdığım kadarıyla KuTLu dine karşı çıkan biri değil.. aksine dini destekleyen biri..
gelelim olayın iç yüzüne.. Alıntı: | Ayrıca sözünü ettiğimiz eksikler olduğu müddetçe mescid için bir oda bile ayrılması insanların ders yapacak odası yokken lüxtür. Lüxte benim gözümde HARAMDIR. (bu bir fetva değildir, ne haddime) | bu düşünce için iki şeyin karşılaştırılması gerekiyor.. bir beldede derslik sıkıntısı var.. kalem kitap yok.. ama mescid yapılıyor.. israf mıdır..?
Allah Adına yapılan hiç bir şey israf değildir.. senin okulda öğrendiğin bilim sana ahirette hiç bir fatda sağlamayacaktır.. namaz olmadan iman seki kurtuluşa götürmeyecektir.. 1 reket bir nmazın borcu ahiret yılı ile 50.000 yıllık cezaya sebeb olacaktır.. buyurun oturun düşünün seçiminiz hangisi..
namaz kulluğun vazifesi ve farzdır.. yani yapılması gerekli zorunluluktur.. ama okulda bilgiler öğrenmek namaz kılmak ve ibadet etmek yanında kıyaslanamaz.. birisi ilahi kanunlar birisi dünyevi... ahiretin yanında dünya hiç hükmündedir.. Alıntı: | Bu milletin kalkınması eğitim ve öğretimle olacaktır. Eğitimsiz insanın körü körüne dine bağlılığı sizce yararmı getirir zarar mı? Kafasında bazı şeyleri tartıp kendisi karar veremiyorsa cahil insanın müslümanlığından bu devlete hayır gelirmi? | milletin kalkınması elbette eğitim ve öğretimle olacaktır.
ama bilinmesi gerekiyor ki din demek ne demek.. körü körüne bağlanmak dinde var mı.. adam öldürmek.. zulum etmek dinilin içinde bulunuyor mu..? başkalarına takılı kalmak dinde düşünenemek.. iyimidir yoksa kötü mü ? kısaca açıklamak gerekirse: din taassubu kabul etmez.. hatta kötüler.. dini körü körüne öğrenmek.. ve bağlanmak alimlerce mekruh kabuıl edilşmiş.. dinini öğrenmek kişilere farz kılınmış... sürekli öğrenmeye ve dinini kemle eriştirmek telkin edilmiş..
yani dindeki taasublar.. körü körüne bağlanmalar.. dindeki hatalar bilgisizlikden ve cahillkden değil.. dinini ve dinin gerektirdiklerini bilmemekten.. sünneti seniyeyi yaşamamaktan.. ileri gelmektedir.. sen birini ne kadar yetiştirirsen yetiştir dihnini öğrenmedikten sonra taassundan kurtulamayacaktır.. öyle olsa idi üniversite mekanları kemal şekilde dinini yaşayanlarla dolacaktı ki unv. öğrencileri kısmen bir bilgi birikimine sahip insnalar..
son soz olarak burada ki cahillik dinini bilmeme cahilliğidir.. Alıntı: Görüyoruz tvlerde gazetelerde dinini fikirleriyle değil kan dökerek savunuyorlar. Papazları misyoner diye doğruyorlar. Halbuki eğitimli olsalar, iki kelimeyi yanyana koyup cümle kurabilseler fikirleriyle savaşabilecekler ...Ayrıca cahil insanı kandırmak kolaydır.
Siz hala eğitimin önüne koymaya devam edin dini eğitimi. Daha çok başımız ağrır. |
bazı kişilerin hataları tüm islam alemini lekeleyemez.. yada bir iki kişi hata yaptı diye herkez suçlu yada herkez yobaz denilemez.. islamı bilen kişi zaten bunların muslumanlıkla alakaslarının olmadıgı bılır.. islamın teror dini olmadığını bilir.. bilmeyenler ise islamı lekeler.. saldırır..
bilmemek yine karşımıza çıktı ama islamı bilmemek.. dikkat edin.. islam dini hoşgörü dinidir.. ilim sevdalsını aşılamıştır binlerce yıldır.. insnaları kardeş kabul etmiştir.. affetmeyi büyüklük saymıştır.. vermeyi izzet kabul etmiştir.. millete saygıyı esas tutmuştur.. kişi haklarına hiç bir kurumun düşünce yapısının vermediği önemi vermiştir.... say say bitmez.. düşünün böyle bir din nasıl eğitimden.. hoşgörüden.. sevgiden.. uzak olsun... böyle bir dini en iyi şekilde öğrenen nasıl olurda vatana möillete zararlı biri olur.. yada körü körüne yaşam sürer..
eger olaylar var ise..olanların hepsi dinini bilmemekten kaynaklanmakta..
konunun özü şu.. mescidden kasıt namaz kılınması.. nada okullarda namaz kılınma imkanları..
müslüman bir ülkede namaz kılınmaması diye bir olay düşünülemez.. bir müslümanında namaz kılmaması düşünülemez.. kafir olmaz ama daha önceki dediğim gibi.. kurtuluşuda neredeyse imkansızdır.. ama Allahın işine de karısılmaz.. bi güzel söz var görünen köyde kılavuz istemez..
mescidlerin olması mutlaka ama mutlaka... gereklidir..
selam ve dua ile | |  | |  | |
| |