Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - okullarda mescit olmali mi?
Konu
:
okullarda mescit olmali mi?
Tekil Mesaj gösterimi
#
3
(
permalink
)
20-01-2008, 04:43
Notheart
göηℓüмüzüη ѕυℓтαηı
****$@I(!RT'3***
Rep gücü:
58
Rep derecesi:
Alıntı:
KuTLu
isimli üyeden alıntı
İyi yapmışsın dostum. Galiba bu durumun en doğru yeri burasıymış.
Neyse benim düşüncem şöyle.
Elhamdülillah hepimiz müslümanız, bizde isteriz mescid olsun ama günümüz Türkiyesinde bunun hayalden ibaret olduğunu düşünüyorum. Seninde dediğin gibi Anadoluda tir tir titreye titreye ders yapmaya çalışan çocuklar varken, iki satır yazı yazmak için defter bulamayıp gazete kenarlarına yazıyorlarken, mescide para yatırmak HARAMdır.
öyle HARAM diyip fetva vermek ve insanları zan altında koymak ne kadar doğru ,yapmayın lütfen!
Yazılanların hepsini okudum bu konu ile ilgili ve çok şaşırdım konu nerden nereye akmış üzüldüm...üzüldüm nedenmi çünki ilk başta evet diyenler nerdeyse hayıra kadar gelmiş...
Bizim demekki mesciiten önce çok daha önemli şeylere ihtiyacımız var ama bu defter kitap meselesi değil sevgi saygı eğitim ve öğretim ...Bir insan namaz kılmak isterse heryerde kılar inanın masaların üzerinde namaz kıldığımızı biliyorum ...tabiki mescit olsa kötümü olur çokda güzel olur ...ama insanların zihniyeti bunu kabul etmedikçe yada yanlış bişekilde aksettirip bunu bir savaş yada problem haline getirecekse kalsın...!
yada yetişen nesil nereye ve nasıl gidiyor...kesinlikle mescid olmasın diyen bir nesilden bahsediyoruz bu kolay bir kelime değil böyle etişen bir nesil için mescid olsa neeee olmasa nee gidip görmedikten içinde iki rekat kılmadıktan sonra ne anlamı varki?
son olarak :mescidden önce ihtiyaç olan şeylerden bahsetmişsiniz ama mescid denilen yer böyle süslü püslü şaaşalı bir yer değilki gerekli olan sadece temiz bir halı ve sakince Allahın huzuruna çıkacağı kimsenin rahatsız etmeyeceği sessiz ve kapalı bir mekan...
Notheart
Açık Profil bilgileri
Notheart - Özel Mesaj gönder
Notheart - Daha fazla Mesajını bul