Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2007, 21:31   #1 (permalink)
FeYeZaN
KüRRe-i Arz

FeYeZaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tevekkeltü Alallah..!
Rep gücü: 24

Question Özenti(bezemeye çalışma) Çılgınlığı.. Nedir? Nedeni Nedir?

sokakda.. çarşıda.. okulda.. belkide kendi evinizde.. çok garip şekle bürünmüş insanlar yada hal ve hareketleri değişmiş kişiliklerle karşılaşıyoruz

bu insanlar gerek hareketleriyle gerekse duruşlarıyla toplumdan ayrılıyorlar.. yada başka sahsiyetlerin kopyaları haline geliyorlar..

bu insanlar bir polat alemdar..tarkan.. eminem.. 50 cent.. hülya avşar.. madonna....vs sahıslarının korsan üretimleri gibi bitiveriyor karşımıza..

diğer bir türüde görünüşten çok davranışlarıyla başkalarını andıranlar.. yani normal sandığınız insanın dünyanın en bilgili prof.dr. 'ru yada dünyanın en bilgin 3 kişisinden biri çıkması gibi..

ama hiç bu insanlara ''neden bu şekildesin.. yada böyle davranıyorsun?,amacın nedir?..vs '' sorusunu soramdadım yada sordumlarımın cevapları tam anlamıyla beni tatmin etmedi.. kedini avutuyorsun demekten alamadım kendimi..

1) bende size sorayım dedim bu değişim rüzgarı neden bu kadar hızlı esiyor.. önüne gelen herşeyi değiştiriyor başkalaştırıyor..?

2) ne yapabiliriz?

------------------
sahsen düşününce aklıma şu geliyor;

insanda kemale(üstünlüğe) karşı büyük bir hayranlık mevcud yani fıtratında bulunuyor. kişiliği gelişme çağındaki insanlarda direkt olarak bu çeşitli dallarda ustün insnalarla karşılaşıyorlar ve kendilerine belki bilerek belki bilmeyerek bir idol oluşturuyorlar ve başlıyorlar o kişinin korsanından olmaya..

bu idol kimi zaman sallanarak yürüyen ve 5, 10 beden büyük elbise giyen.. bir repci
kimi zaman akordu bozuk keman gibi ses çıkaran.. bir amerikalı..
kimi zaman takım elbise giyip adam oldürüp ardından okkalı söz söyleyen bir mafya reisi
kimi zaman lüks evlerde yaşayan bol para harcayan zengin hanfendi yada delikanlı...
....vs
olabiliyor..

çünkü cevre medya bu insnalar üzerine yayın yapıyor yada bu tür kişiler sayesinde iş yapıyor doğal olarak her biri birer kahraman oluyor(içi boş dışı altın kaplama kahramanlardan),.. bilinçden uzaklaştırılan halkda bu kişileri öyle benimsiyor ki.. dizileri.. prgramları izlenme rekorları kırıyor... o kişilerin hayatları kendi hayatları.. oluyor..

çözümse:

yanlış idollar yanlış kişilerin türemesine neden oluyor öyleyse yanlışları ortadan kaldırmak ve doğrularla onların yerlerini doldurmak..

kültürünü özümsetmek.. başka milletlerden alçak olmaıdğı onlardan üstün olduğunu benimsetmek..
...

selam ve dua ile
FeYeZaN Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

FeYeZaN için teşekkür edenler 13 kişi.
AfRaNuR (19-09-2008), Angelina@ (31-12-2007), BLUE_ROSE (21-05-2008), GöLGe (19-01-2008), KuRaLsIz (18-05-2008), LanedLi_RapunzeL (11-07-2008), muratsarikaya (15-07-2008), Prenses (22-07-2008), rihanna (20-07-2008), SeVDaNıN_ReNGl (19-01-2008), sevdigim_1907 (15-02-2008), thegame (15-07-2008), £R$$!İN (22-07-2008)