Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - turuncuadam'ın yüreğine dokunup yazıya dökülenler..
Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink) Alt 17-12-2007, 04:12
turuncuadam
Yeni 2de1'ci

turuncuadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

anla ki,yenilgilerde de zafer var!

Rep gücü: 0
Rep derecesi: turuncuadam Biraz daha dikkatli olaması gereken bir üye

turuncuadam'ın yüreğine dokunup yazıya dökülenler..

oniki aralık

bugün,günlerden oniki aralık.hayatımda açılan en büyük aralık.bütün ayrılıkların başlangıç tarihi.ve hiçbir ayrılık unutturmuyor ilk ayrılığı.hiçbir aralık akşamı unutturmuyor yüreğimde açılan yarayı.zaman eskitmiyor hiçbirşeyi.eskitemiyor zaman,gözlerde canlanınca tarih..koca bir ayrılık,ayrılıkları getirdi beraberinde ve şimdi aralıkta ve aralıklarla gelen ayrılıkların yaşayanı ve yaşatanıyım.şikayetçi değilim hiç bu halimden.olan olmuştur diyorum.olacaklar gelmiştir başa.ve bu ayrılığa adanmış bir yazıdır,bizzat yaşayan yüreğim tarafında görülmüştür.

şikayetçi değilim ve hiçbir zaman konuyla ilgili hiçbir makama bir şikayet dilekçesi sunmayacağım.eğer bu ayrılığı yaşamamış olsaydım sonrasında ayrılıklara karşı bu kadar direnç kazanmayacaktım.ve bu kadar dik dur/a/mayacaktım;şahidi ve tarafı olduğum olaylara karşı..eğer bu ayrılık olmasaydı seyir defterimde,yolgeçen hanına dönen bu yürek her ayrılığa bir/er eyvallah biriktir/e/mezdi içnde..şimdi yaşanabilmesi muhtemel her ayrılığa karşı bir eyvallah hazır kıta durur yüreğimde.. yani,olur olacak olan,engel olamazsın gidecek olana...yüreğinde ise uçup gider,ellerindeyse kaçıp gider.henüz bir cemre gibi düşmüşse gözlerine,kayıp gider.tutamazsın hiçkimseyi hiçbirşeyle,eğer ayrılık varsa kaderinde..

bugün oniki aralık.isa'nın havarileri dolanır cümlelerime.aziz st. paul doğduğum kente kadar gelir.herkes çarmıha gerildi sanırken,isa çekilir göklere.bugün oniki aralık,musa'nın asası dokunur cümlelerime,ikisi gözlerim olmak üzere oniki göz pınar olur kendisine yandaş ol/a/mayan israiloğullarına.ki,onlar altın bir buzağıya taparken,musa yıldırım misali gördüğü ziyanın baygınlık seanslarında..

bugün oniki aralık.birbirini seven iki insanın ayrılıkla sonuçlan/dırl/an koca aralık.bana hayatın anlamını sorgulatan gün.bana bu dünyadan çıkış yolunu aratan gün.aşkın büyüklüğünü ve ayrılığın hüznünü tattıran gün.aşkın,beni allah'a yak/ın/laştırdığını ilk keşfettiğim gün.hayata dair en çok tecrübe kazandığım gün.ve kadere en çok inandığım ve inanmaya devam edeceğim gün.bugün oniki aralık.

artık,bir aşktan geriye kalan ayrılık sendromu değildir anlattığım.bugün ulaşmış oldugum bütün hayat tecrübelerinin kazanılmaya başlandığı gündür.benim,ben olmama vesile olan gündür.ve artık ayrılıkların da doğal olduğu gerçeğine ulaştığım gündür.ki,her beraberlik bir ayrılık barındırır;halkanın en zayıf yerinde..kopan kopmuştur yüreğimin en alt kenar orta noktasından.yani,kimler giderse gitsin ama bunlar gitmesin dediklerim.yani,artık olmuştur olacak olan.

gün,bugündür!tarih:bindokuzyüz bilirim kaç...işte o tarih ve her oniki aralık bütün ayrılıkların yıldönümü..ondan sonra yaşanan ve yaşanması muhtemel tüm ayrılıkların,tutulmamaktadır günü ve tarihi;not düşülmemiştir ve düşülmeyecektir ne bir beyaz kağıda ne kalbime nede aklımın 'hatırlanması gerekenler köşesine'.ve de oniki aralık gibi bir şiire düşürülmeyecek milattan sonra hiçbir tarih..

bugün oniki aralık.karanlıktan aydınlığa çıkıp,yüzümü aynada hüznümü yüzümde gördüğüm ilk gün.kalbimin şıkışıp 'ben bu taraftayım' çığlığını duyduğum ve bir kalbimin olduğunu ve onun çığlığını duyduğum yerin sol tarafım olduğunu öğrendiğim ilk gün.ve bütün bu anlattıklarım bir tarafa bugün allah'ın ellerimi sımsıkı tuttuğunu hissettiğim gün ve günlerin başlancı.

bugün oniki aralık..ayrılıkların yıldönümü.tüm gidenlerin ardından yakılan ağıtların günü.uzun uzun çekilen zılgıtların günü.ki,bir ölümde çekilir zılgıt,bir de düğünde..bir ölümde yakılır ağıt bir de düğünde.şu anda bu cümleleri kurarken en az ayrılıklar kadar doğal bir tebessüm durur yüzümde.bugün rabbimin ellerimi sımsıkı tutmaya başladığı ve sonrasında hiç bırakmadığı günün yıldönümü..teşekkür ederim allah'ım,teşekkür ederim sana sayıların sonsuzluğu adedince..ve ey sevgili kulu,sana da teşekkürler..

bugün oniki aralık.
vakit gece
ve
her yer apaydınlık!
turuncuadam Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
turuncuadam için teşekkür edenler 4 kişi.
BurcuUu_ (17-12-2007), eLyA (18-12-2007), purcum (18-12-2007), sweet_ (18-12-2007)