Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - Madem forma değişti, BAYRAK DA DEĞİŞSİN(!)
Konu
:
Madem forma değişti, BAYRAK DA DEĞİŞSİN(!)
Tekil Mesaj gösterimi
#
1
(
permalink
)
14-12-2007, 16:25
adLer
Kendini aşan 2de1'ci
!..363..!
Rep gücü:
17
Rep derecesi:
Madem forma değişti, BAYRAK DA DEĞİŞSİN(!)
Spor yazarı kazım Kanat, Futbol Federasyonu'nun rengini değiştirdiği formaları sert bir dille eleştirdi.
Kazım KANAT/Sabah
O zaman ay-yıldızlı bayrağın rengi de şekli de değişsin!
Bir misyon edindim.
O
da
tanıklık
ettiğim
tarihi
olayı
bir
değil
bin
kez
olsa
da
anlatmak.
Cumhuriyeti kurduk ve 1923'te ilk ulusal maçımızı Taksim Stadı'nda yaptık. Federasyonun 60. yılında yine Romanya ile oynadık. 60 yıl sonra hayatta olan 4 Fenerbahçeli futbolcu Nedim Kaleci, Alaettin Baydar, Cafer Çağatay ve Bedri Gürsoy ile Fenerbahçe Burnu'nda bir yaşlı çınar ağacının dibinde röportaj yaptım.
İlk maçı yaşayan bu 4 efsane oyuncu o karşılaşmada soyunma odasında yaşadıklarını ve ulusal formanın öyküsünü bana anlattılar. Soyadını Atatürk'ün verdiği takım kaptanı ve kalecisi Nedim Kaleci arkadaşları ile şunları bana anlattı:
"Formalarımız
geldi. Bembeyazdı.
Bize
dediler
ki;
sahada
ölürseniz
bu
sizin
kefeniniz
olacak.
Kurtuluş
Savaşı'na
katılan
11
futbolcu
çok
duygulandık.
Biraz
sonra
soyunma
odasına
bayanlar
geldi,
formalarımızı
aldı
.
Hemen
orada
o
formanın
üzerilerine
birer
Türk
bayrağı
diktiler.
O
bayrakları
bizlere
Atatürk
yollamış.
Şunu
anladık:
Ölürsek
o
beyaz
forma
kefenimiz
olacak.
O
bayraklarda
tabutumuzun
üzerine
örtülecek.
Yani
şehit
olacağız!"
Bu sohbetin sonunda, gözyaşlarını tutamayan Bedri Gürsoy; "Maç oynanırken ayağım kırıldı. Savaşı yaşayan bir ulusun önünde ayağım kırıldığını söylemeye utandım. Seke seke maçı bitirdim. O günden sonra benim adım Ceylan Bedri oldu!" dedi. Sohbetin verdiği mesajı bir yere not edin: O kutsal formanın rengi değişemez, değiştirilemez. Çünkü o formanın kutsal bir hikayesi vardır.
En
kutsal
değerimiz
olan
bayrağımızın
renklerini
turkuaz
yapın
da
görelim!
adLer isimli kullanıcıya, bu konu için teşekkür edenler:
Çekolata