| | BİR ÜLKÜCÜ SEVDİM, Yıllar öncesiydi puslu bir eylül sabahı Kampüs kantininde tanışmıştık onunla Daha dün gibi Gözleri kömür karası,sözleri gönül yarasıydı Vurulmuştum Koç gibi delikanlı derler ya işte tam öyleydi özü sözü bir, Mertti,sertti,erkekti aşık olmuştum Platonik te olsa o benim aşkımdı, seviyordum gözgöze gelince Boğazıma birşeyler düğümlenir,kekeler konuşamazdım, ağzım kururdu titrerdim O ise öylece bakar susardı aynı okuldaydı benimle İlgilendiğini hissederdim,konuşmazdı yanyana gelsek lafı ben açardım O havadan sudan konuşur araya laf karıştırır çeker giderdi Bazen günlerce gözükmezdi,özlerdim Beni sevdiğini söylemesi için her numara yı yapardım,yemezdi Çay içelim derdim,gelmezdi telefonumu verirdim, aramazdı Kitabını, notlarını alırdım, Verene kadar istemezdi eline dokunurdum, Çaktırmadan çekerdi yalnızca kantinde yakalardım onu,gider Otururdum yanına çay alma bahanesiyle kalkar dönünce tam Karşıma otururdu göz gözegelirdik hissederdim beni Sevdiğini gözleri söylerdi, O söylemezdi sinirlendiğini belli etmemeye çalışarak çayını Yarım bırakır, Sigarasını söndürür,kalkar giderdi, Çıldırırdım 'ikibin' içerdi ohep Gitti ben hep bekledim böyle geçti tam 3 sene Okul bitmek üzereydi ve benim doğum günümdü Onuda çağırmıştım her zamanki gibi gelmez diyordum ama ilk Defa geldi sevinçten uçuyordum kapıda onu görünce herşeyi Göze aldım elalemin içinde boynuna sarılıp bağıra çağıra seni Seviyorum lan dedim SENİ SEVİYORUM rahatlamıştım Arkadaşlar aptallaştılar,ben utançtan kıpkırmızı O, elindeki bir tek kırmızı gülü uzattı bana Lanet olsun dedi,lanet olsun, bende SENİ SEVİYORUM Gözgözeydik,ağlıyordu,acı bir gülümseme vardı yüzünde İçeri bile girmedi kapıdan döndü gitti içimde fırtınalar koptu O gidince,yüreğim acıyordu seviyordum,seviliyordum, Ağlıyordum gitmişti,aylar sonra gazete'de gördüm resmini Okulunu bitirmiş öğretmen olmuştu güpegündüz yol Ortasında,öğrencilerinin gözü önünde vurmuşlar onu.... ÜLKÜCÜ'YMÜŞ... | |