27-08-2007, 15:28
|
#41 (permalink)
|
Mesajlar: 2.223 Rep gücü: 29 | Alıntı: KuTLu isimli üyeden alıntı
Arkadaşlar size bir hikaye anlatacağım. Vakti zamanında ileri görüşlü bir ailenin bir kızı varmış ve bu kız, çocukluğunda muhafazakar insanların çocuklarıyla arkadaşlık etmiş. Okul çağındada başı kapalı birçok arkadaşı varmış. Onlara hep saygı gösterirmiş. Hatta bir gün üniversitede hoca başı kapalı arkadaşını sınıftan atınca oda protesto için sınıftan çıkmış ve o derside bir daha almamış. Yani anlayacağını bana bu hikaye başta bu kadar güzel anlatıldı. Yani hatun saygılı, kendisi açık ama kapalılarada saygı gösterir, arkdaşları arasında ayrım yapmazmış. Neyse asıl hikaye şu, şimdi bu kadın bikaç ay evvel cumhuriyetçilerin, atatürkçülerin ve kendini sanatçı sanan vatan haini edip akbaramında katıldığı mitinglerde boy göstermiş, bayrak sallamış. Bu kadar saygılı olduğu halde bu kadını bu alanlara iten neymiş, bakın bunuda şöyle anlatıyorlar. Gül c.baskanı olduğunda Türkiye şeriat devleti olacakmış. Türbanlılar devlet dairelerinde çalışabilecek ama açık olanlar devlet kurumlarında çalışamayacaklarmış. Öğretmen olamayacaklarmış. Durum kısaca bu , o saygılı hanfendinin isyanı devlet dairelerinde çalışamayacak olmasıymış. Ve ben tam anlatamadım, bunu öyle güzel dile getirmişler ki sanırsın kadın haklı. Bende bu açılan konuya şöyle yazdım. Şu an o kadının korkusunun tam tersi yaşanıyor. Başı açıklar kolayca devlet kurumlarında çalışabiliyor, askeriyeye yada okullara girebiliyor ama başı kapalı vatandaşlar bunları yapamıyor. İşte bu yüzden saygılı hanfendi. Kendi canı yanmıyor çünkü. Ama işlerin tersine dönme durumu sözkonusu olunca isyan bayrağı kaldırıyor. Bende dedim ki birazda o korksun, ii olmuş. AKP fanatiği falan değilim ama halkın iradesiyle gelmiş başbakana ve c.başkanına saygı gösteririm. Gül gelecek çankayada güller açacak...Asıl demokrasi işte o zaman olacak. Ne zaman başı kapalı ninem askeriyede torununun yemin törenine girer, ne zaman başı kapalı bayan arkadaşlarım, eğitimini yaptırımla karşılaşmadan yapar işte o zaman ben derimki Türkiye özgür bir ülkedir. | Sizi Tebrik Ediyorum Kardeşim. Gerçekten İslamiyeti insanlarımız bilmiyor. Hoşgörü üzerinedir. Ve Adalet üzerinedir. İnşAllah yazdığınız gibi, HAK DA ADALETTE BELLİ OLACAK İNŞAALLAH EyvAllah VesseLam |
| |