Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2007, 01:00   #8 (permalink)
FeYeZaN
KüRRe-i Arz

FeYeZaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tevekkeltü Alallah..!
Rep gücü: 24

Alıntı:
ELiF isimli üyeden alıntı Mesajı göster
öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim...
tabiki insanların ne düşündüklerini sadece Allah bilir...
fakat o şekilde düşünerekte gerçekler göz ardı edilemez diye düşünüyorum eğer kendim için konuşacak olursam ben küçüklüğümden beridir pantolon giyiyorum ve giyinimimede dikkat ediyorum çünkü hayatta birtek ben değilim ailemde var onlara yakışır bir çocuk birey olmaya gayret gösteriyorum ve giyimimdede belli sınırlamalar var ama bunu ben kendi içimden gelerek yapıyorum ve herzaman da mütavazi bir giyim tarzım olduğu söylenir herzaman pantolon giymeme rağmen !! yani önemli olan pantolonun giyildiği zaman nasıl taşıdığın !
bende görüyorum ve yadırgıyorum bazı dar pantolon giyen insanları ve bu konuda bende çok hassasım ! ama bu demek olmuyorki size katılmıyorum ! sizde haklısınız ortada belli bir kural var ve uyulması gerekir ve bazı insanlar bu serbestlikten yararlanıp giyinimlerinde şaşabiliyor...

islamiyette cok buyuk bır hukum vardır... buda sebeb olan yapan gıbıdır...

yanı bır bayan ne kadar ıyı nıyetle gıyerse gıysın... pantolon gıyıyor ıse... ve bır baska bırıkı kım olursa olsun... o bayana bakıp gunah kazanıyorsa... o gunah hem bayanındır... cunku o ortamın dogmasına sebebdır... hemde o bakan o haramı ıslemesınden dolayı gunah kazanır...

hukumler verılırken sahıslar degıl genel esasa alınır...

sız ne kadar ıyı tasırsanız tasıyın ama bu gunahın olusmasına engel olamazsınız... engel olamayacagınız ıcın... sızde mesul olacaksınız....

pantolonun bana bır ıyı yonunu soylermısın... ben soylıyım vucud hatlarını bellı etmekten baska... ve dıkkat cekmekten baska ıyı bır yanı yok... eger buna ıyı denılebılırse...

gelelım sızın aılenız cocugu olam konusuna... dını hukumlere ters bır ıstek oldugu taktırde sahısların aılelerını dınleme gıbı bır zorunlugu yok... dını hukumler herseyın uzerındedır... yanı Allahın ıstegı her zaman en kıymetlı olan ıstektır..

Allah ne ıstemıs... ortunmeyı... vucud hatlarını gızlemeyı.. baskalarının ıstahını bakartmamayı....(onlar bakıyorsa benım ne sucum var bakmasınlar dersen o zman yukarıdakı sebeb olma hukmu devreye gırer.. acıklamaya gerek yok sanıyorum)

son soz olarak sen ne kadar ıyı tası... ne kadar ımanın guclu olsun...vs.. eger baskaları senın yuzunden gunah kazanıyor ıse sen de o gunahlara ortaklık edersın....

ayrıca sunu eklemek ısterım elıf kardesım... konu karsılıklı gecıyor olması sebebı ıle sankı sana kotu bır ıtham konusuyormus gıbı gorune bılır... benım sıze karsı kotu bır dusuncem yada sozum yoktur bunu soylemek ısterım...
FeYeZaN Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla