Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2007, 12:48   #7 (permalink)
NuR-u HüdA
İşi kavrayan 2de1'ci

NuR-u HüdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

♥ TekGüL ♥
Rep gücü: 29

keramet isteyenlere..!!

Kemal Taner, Eskişehir Adliyesi'nde avukatlık stajı yapıyor, gerek mahkemeye, gerekse hapishaneye rahat girip çıkıyordu. Bir gün hapishaneye Üstad'ı ziyarete gitti. Üstad, namazını kıl­mış, tesbih çekiyordu. Elini öptü. Gençlik coşku ve cesaretiyle konuştu:

-Efendim, size, "bir çok keramet gösterir" diyorlar. Halbuki ben sizden herhangi bir harika hal ve vaziyet görmedim. Eğer böyle bir şey gösteriyorsanız, bana da gösterin. Mesela, şu eli­nizdeki tesbih yürüsün.

Bediüzzaman Hazretleri, sonradan mahcup olacağı şeyleri söyleyen delikanlıya tebessüm etti.

-Bir adamın çok sevdiği, sevimli, sevgili bir tek oğlu varmış.

Adam bu kıymetli yavrusuna, çok değerli bir hediye almak için, kuyumcu dükkanına götürmüş. Çok çeşitli elmas ve mücevha­rattan hangisini beğenir ve isterse oğluna alacakmiş.

Mücevharat dükkanına kuyumcu adam, dükkanı süslemek için tavana çok çeşitli renklerde; kırmızı, yeşil, mavi, mor, pem­be, sarı her renkte büyük balonlar asmış. Çocuk dükkana girin­ce mütemadiyen tavandaki balonlara bakarak, "Baba, ben bu ba­lonlardan isterim!" diye tutturmuş, başlamış ağlamaya. Adam, "Oğlum, ben sana çok pahalı ve kıymetli elmas, mücevher ala­cağım." diyormuş. Çocuk ise, "Ben balon isterim!" diye ağlayıp duruyormuş.

Ben, Kur'an'ın elmas ve mücevherat dükkanının bekçisiyim, dellalıyırn, Ben baloncu değilim. Benim dükkanımda, benim pa­zarımda Kur'an'ın ebedi ve ölümsüz elmasları var. Ben bunlarla meşgulüm, Ben Kur'an'ın nurunu ilan ediyorum, balonculuk yapmıyorum.

Bediüzzaman'ın anlattıkları Kemal Taner'i ikna etmişti. Sade­ce bu misal bile unun nasıl bir ikrama ve keramete mazhar oldu­ğunu, bundan öte kerametin olamayacağını gösteriyordu.
NuR-u HüdA Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla