Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-07-2007, 10:52   #12 (permalink)
yanlız_ask
Kendini aşan 2de1'ci

yanlız_ask - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CommaL
Rep gücü: 20

Cool

Alıntı:
Im4tI isimli üyeden alıntı Mesajı göster
kusura bakma ama resmen saçmalamışsın bilgisayar fanları sabit dönme yapar yok daha fazla döndü diye bişey olmaz.ayrıca bilgisayar fanıyla işlemci fanı arasında dağlar kadar fark var..

ayrıca bu programda işlemciye hiçbir zararı yok işlemcinin performansını artırıyo gibi bişey yani

isteyen kullanır isteyen kullanmaz ben kendim denedim verdim hiç bir sorunlada karşılaşmadım..

kullanmak veya kullanmamak herkesin kendi elinde...
Oturup sana bilgisayar desri vermek isterdim ama verdiğin proğramlara bakınca buna gerek olduğunu sanmıyorum...

donanımdan çaksaydın P4 775 Söketlerde 4 tane fan ucu olduğunu ve 2000-6000Rp arasında ısıya göre değiştiğini bilirdin...
yeni kasalarda ve leptaplarda artık kasaya takılan fanlarda hız kontroluna tabi tutuluyor..

herkes kullansın bence hiç problem olmaz öylesine kenara koyun dursun.....

İşlemci fanı artık 3 değil, 4 kabloya sahip. Bu kablolardan üç tanesi eskiden de olduğu gibi gerilim ve dönüş hızı bilgisini iletiyorlar, 4. kabloysa fan hız kontrolü için kullanılıyor. Anakartlar üzerindeki CPU Fan bağlantıları artık 3 değil 4 pin taşıyor, ama eski tip 3 pinli bir soğutucunuz varsa bu da sorunsuz şekilde kullanılabiliyor, soket buna özel tasarlanmış. Yeni anakartlarda fan hız kontrolü eskisinde olduğu gibi fan gerilimi arttırıp azaltılarak, körlemesine değil, gerçek bir hız kontrol devresiyle yapılıyor. PWM (Pulse-Width Modulation) sistemi sayesinde artık fanın gerilimi değiştirilmek yerine, fana sağlanan gerilim kısa aralıklarla (saniyede 20 kere ve üstü) kesilip tekrar başlatılarak hız kontrolü yapılıyor. Bu sistemin en büyük avantajı, fanın hızını normal hızının %10'u düzeyine kadar sağlıklı şekilde indirebilmesi, eskiden olduğu gibi sadece gerilim düşürülerek bu mümkün değil. Uygulamada gördüğümüz kadarıyla genelde 2500rpm civarında gezen fan, düşük hızlı bir Prescott ile kullanıldığında 1000rpm'in altına dek yavaşlayabiliyor.

Fan bilgisi Alıntıdır....

Konu yanlız_ask tarafından (25-07-2007 Saat 11:37 ) değiştirilmiştir.
yanlız_ask Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla