Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2007, 16:02   #1 (permalink)
vendetta
İşi kavrayan 2de1'ci

vendetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu İşte Bi Yalnızlık Var
Rep gücü: 31

gerçek bir hikaye

Çok Samimi iki dost ve arkadaşlardı.Fakat birtanesi çok kurnaz atılgan ve hareketli,diğeri ise çok saf,dürüst ve sessizdi.
Birgün Kurnaz arkadaş,diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozuk olduğunu söyler ve borç para ister.Samimi arkadaşı onu kıramaz ve elindeki bütün parayı arkadaşına verir.
ARKADAŞI BU PARAYLA İŞLERİNİ DÜZELTİR...

Birgün kurnaz olan yine arkadaşının yanına gider ve evlenmek üzere olduğu nişanlısını çok beğendiğini söyler ve ona vermesini ister.
ARKADAŞI ÇOK ŞAŞIRIR!!!!!Ne diyecegini bilemez......
Ama aralarında o kadar kuvvetli bir bağ vardır ki arkadaşına hayır diyemez ve sevgilisini arkadaşına verir..

Zaman içinde saf olanın işleri bozulur..Ve birden arkadaşı aklına gelir..
( Ben ona sıkıştığında iyilik etmiştim diyerek)Arkadaşının iş yerine gider ve ona çalışabilmesi için bir iş vermesini ister...
Arkadaşı ona iş vermez.Bizimki pişmanlık ve üzüntü içinde geri döner ama yine arkadaşına kızamaz..

Birgün yolda dolaşırken yanına hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır.Fakir olduğu için ilaç alamadığını söyler..

Bizimki yaşlı adamcağıza acır,ilaçlarını alır ve adamcağıza verir.

..Kısa bir süre sonra yaşlı adamın öldüğü haberini alır...Yaşlı adam çok zengindir ve bütün mirasını kendisine bırakmıştır...
SAF ADAM ARTIK ZENGİNDİR!!

Biraz da sevdiği dostuna olan kırgınlığıyla,arkadaşının iş yerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir..

Birgün kapısını yaşlı bir dilenci çalar.Yaşlı kadın çok aç olduğunu ve kendisine yemek vermesini ister.Bizim saf adam hiç düşünmeden kadını içeri alır ve karnını doyurur..

Yalnız olduğunu öğrendiği kadına;kendisinin de yalnız olduğunu söyler ve ona bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemeklerini yaparsın der.Yaşlı kadın hiç düşünmeden kabul eder.

Bir süre sonra yaşlı kadın,bizimkine bir kız bulup evlenmesini söyler.

Bizimkide,böyle bir kızı nerden bulacağını kendisinin tanıdığı olmadığını söyler.

Yaşlı kadın,kendisinin öyle bir kız tanıdığını ve görüştürebileceğini söyler..

Görüşürler ve görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve düğün davetiyeleri dağıtılır.
Bizimki kırgın olsada çok samimi dostunu unutamamıştır...Birazda geldiği konumu göstermek amacıyla arkadaşınada bir davetiye gönderir...
Düğün günü gelir çatar..Bizimki birşeyler söylemek için alır eline mikrofonu ve söylemeya başlar yaşadıklarını...
Eskiden çok sevdiğim bir dostum vardı.Birgün paraya sıkışmıştı bende elimde olan bütün parayı ona verdim.Evlenmek üzere olduğum nişanlımı çok beğendiğini söyleyerek onuda benden istedi.Çok üzülerek onuda verdim.Onun üzülmesini istemezdim çünkü biz gerçek dosttuk.
Bigün paraya sıkıştım ve arkadaşımın işyerine gittim bana iş vermesini istedim.O da bana iş vermedi.Çok üzüldüm ama ona kızmıyorum,çünkü biz gerçek dosttuk..
Bu konuşma üzerine kurnaz olan arkadaş daha fazla dayanamaz alır mikrofonu eline ve konuşmaya başlar..
Bir zamanlar çok sevidiğim bir dostum vardı paraya sıkıştığımda bana elindeki bütün parasını verdi.Sonra ondan nişanlısını istedim çok üzülerek onuda verdi.

Nişanlısını istedim çünkü;arkadaşıma layık birisi olmamasıydı.( BİR HAYAT KADINIYDI,O ÇOK SAFTI VE ONU BU YOLLA KURTARDIM)

Benden iş istedi iş vermedim;ÇÜNKÜ ARKADAŞIMIN BENİM EMRİMDE ÇALIŞMASINA GÖZ YUMAMAZDIM VE İŞ VERMEDİM

Birgün yolda karşılaştığı adam benim babamdı; BABAMÖLMEK ÜZEREYDİ VE ARKADAŞIMIN YANINA ONU BEN BEN GÖNDERDİM VE MİRASI ONA BEN BIRAKTIRDIM...

Evine gelen yaşlı kadın benim annemdi ; ANNEMİ ORAYA BEN GÖNDERDİM ONA İYİ BAKMASINI VE YAŞAMASINI İSTEDİM...

Şu an da evlenmek üzere olduğu kız ise benim kız kardeşim ;ONU ARKADAŞIMLA EVLENMESİNE BEN İKNA ETTİM...
HERŞEY SENİN İÇİNDİ.....

vendetta Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

vendetta için teşekkür edenler 7 kişi.
derebeyi (13-03-2008), deryadeniz (13-03-2008), eLyA (26-05-2007), FoRuM_MeLeGi (11-04-2008), hilebaz (02-06-2007), kardelen_im32 (22-05-2007), SuPeRiSi (23-05-2007)