Korkulu bir yalnızlığın eskimez harfleri
Sözdür kimsesiz bir sokakta kapısı çalınan korkular gibi inliyor köşe başındaki dilenci.Bir bir okuyor bütün yalnızlıkları bu menekşenin yalnızlığı bu ayın bu gökyüzünün bu güneşin bu ayın...Söz söyleme sakın bir söz ile yıkılır bütün herşey.Sukuta meş'ale diye taktığım aydınlığın boğukluğunda yalnızlıktır.Yalnızlığın yakasına çiçek diye tutturduğum akşam sefaları bir sigara dumanında boğuk bir rehaveti yayıyor ortaya.Deniz yok oysa.Dalgalar da.Fenerler de.Yok hiç birşey geriye eskiciden eski diye tutulan eskiler var.Eskilerden bir gülnihal ile kanatıyorum yeniden yaraları....
Boşansın oysa.Boşansın sağanaktan kaçar gibi doluya tutunan iktizazlar.Melekleri aramak gibi aransın gözlerin.Yeni baştan.Olsaydın baharı yazacaktım.Çiçekler açmıştı halbuki.Şimdi ateşten bir gömlek gibi zindanlar sarıyor bedenimi.Çelik parmaklarla.Tel örgülerle çevrildi bakışlarım.Üşüdüm.yalnızlık üşüştü yeni baştan.Kimsesiz kayrasında.Olsaydın oysa baharı yazacaktım.Korkunun eskimez harfleri belki de eskiyecekti.Şimdi güneş batımında yeni baştan.Yeni baştan anacaktım seyr-ü seferimizi.
Ağlarken gülebilmenin,severken açılabilmenin ve denizin dalgaların....yalnız kalmıştır şimdiki zamanın geniş zaman esbabında.Kara zindanların karartan duruşları yaseminleri çürütmez.Çürütmez hiç bir çiçeği bu kadar beklenilmişlik.Oysa olsaydın şimdi baharı yazacaktım.Kış böyle girmeyecekti gönlüme.Üşümeyecektim.Ellerim takılıp tel örgülere kanamayacaktı.Şimdi canhıraş feryadımı duy dağlardan yankılanan.Şimdi bir ağıdın nakaratını dinle.Geceleri sağır eden çığlıklarım gölgelerimi yok eder pahasına arıyor sesini.Sokaklar bu kadar yalnız olmayacaktı eğer olsaydın.Eğer olsaydın baharı yazacaktım belki kurtuluşumuz olacaktı kıştan.
Yeni baştan.
Ölüm ötede açan bir gül dikeni.Ölüm kalba konan bir kıpırtılı kuş.Ölüm ki günbatımında bağrımı delen hengame.Çığlıklarım kulağımı sağır eder.Duruşum pejmurde bir yıkılışın esamesi.yeni baştan.Gel.Gelişinde yeni baştan.Baharı yazalım birlikte.Sürüklesin bizi martılar,denizin dalgalarında boy verip içelim.Harfler acıtmadan yüreğimizi söyleyelim en güzel şiirleri.Yeni baştan.Korku kaçsın geceden.Aydınlığın libasında bürünelim güneşe..
Olsaydın baharı yazacaktım.