22-02-2007, 00:40
|
#15 (permalink)
|
Mesajlar: 2.991 Rep gücü: 19 | ALİ SAYDAM ÇİFTE STANDARDI YAZDI Alıntı:
AKŞAM YAZARI ALİ SAYDAM, KURTLAR VADİSİNİN MARUZ KALDIĞI ÇİFTE STANDARDI YAZDI: RATING NEDENİYLE DUYULAN RAHATSIZLIK, AHLAK BEKÇİLİĞİ İLE KAMUFLE EDİLDİ...
İnsanı ana katili olmaya özendiriyorlar!
Burhan Öçal ve arkadaşları TV�lerde çalıp söylüyorlar. Trakya All Stars�ın şarkı söyleme özürlü solisti, Öçal�a hiç de yakışmayan bir müzikalite (!) ile bas bas bağırıyor: Al ananı koy çuvala; salla salla vur duvara!..
Bu ne şiddettir ya Rabbim... İnsanı ana katili olmaya teşvik ediyor. Derhal yasaklanmalı; hatta ânında katli vaciptir...
Son bir haftadır TV�de yoğun İsrail propagandası izliyoruz. Kirk Douglas, John Wayne, Frank Sinatra�lı, İsrail devletinin Müslümanları sapır sapır öldürülerek nasıl kurulduğunu anlatan �Cast a Giant Shadow� adlı film döne döne gösteriliyor.
O arada hemen yanı başındaki kanalda �10 Emir� var. Bir başkasında da �Ben Hur� dönüyor... Şu nazik dönemde bunların hemen yasaklanması lazım. İsrail Başbakanı Olmert geldi diye siftinmenin alemi yok.
�TV�nin insanların kültür ve değerlerinin gelişmesindeki yeri belli. Abartmanın alemi yok� diyenler olabilir?... �TV bu kadar etkili olsa tamamı Hıristiyan propagandası içeren Hollywood filmlerini seyreden necip halkımız çoktan Hıristiyan olmuştu� iddiasını ileri sürenlere siz kulak asmayın. Küçüklüğünde �cowboy olmak istiyorum!� diye tepinenlerin büyüdüklerinde kovboyluk yapmadıkları gerçeğini ciddiye almayın. �Batman elbisesi isterim!� diye tutturan çocukların da �bozulduklarını� düşünmeyin; ama üç beş çocuk �Polat Alemdar olacağım� dedi diye ortalığı ateşe verin. Gerçekte Kurtlar Vadisi�ni yayınlayan kanalın raiting�ini artırmasından duyduğunuz rahatsızlığı ahlak bekçiliği ile kamufle edin...
Lethal Weapon 1-4�teki şiddeti görmeyin. Ortalığı kan revanın götürmesini umursamayın. Alias�taki haddi hesabı okunmayan şiddeti es geçin... Korku filmleri mi? Saçı bitmemiş çocukları nasıl etkiliyor acaba o korku filmleri, diye hiç dert edinmeyin. Ruhsal şiddetin daniskalarını göz ardı edin. Varsa yoksa Kurtlar Vadisi... Hem de aslında devlet görevlisi, tipik bir Robin Hood olan Polat�ı mafya lideri gibi göstererek...
TV�deki yukarıda sözünü ettiğim pek çok film ve dizinin yasaklanmasını savunmazsanız, çifte standardın bataklığına düşersiniz. O zaman sizin kendi kanallarınızın reklam gelirine halel gelmesin diye eğilip büküldüğünüzü söyleyenler hak kazanır. Kurtlar Vadisi için �Hayır!�; diğerleri için �İstemeyen izlemesin, çocuklarına izletmesin!� derseniz bu suçlamayı hak edersiniz!...
Kurtlar Vadisi�nin yayından kaldırılması işini bana sorarsanız büyük bir başarıyla yönettiler. Etikti değildi, bir yana, bu işi tezgahlamış, kampanyayı başarıyla sonuna kadar yürütmüş ve Show TV�nin bu dizi ile izlenme paylarını altüst etmesini şimdilik engellemeyi başarmış gibi görünenlerin karşısında şapkamı çıkarıyorum...
Panafilm�e tavsiye: Orta büyüklükte bir sinema salonu kiralayın. Her hafta bir bölümü orada devreye sokun. Yıkılsın ortalık...
Ali Saydam / Akşam
| |
| |