| Neden geceler boyle karardi ve neden baharlar soguk? Nedir beni benligimden calip bir bosluga atan? Neydi uzerime deviren dag gibi hüzunleri? Cok ozledim gece karanlikta uzerime aydinlik sacan ayi ve bakmaya doyamadigim yildizlari. Cok ozledim yildizlara dalip hayaller kurmayi nerden cikti bu gece nobetleri nerden cikti bu haykirislar?
yuregim ayaklar altinda...
zamaninda annem ninniler soylerdi bana.. ben geceler boyu kendi gonlume ninniler soyledim sussun uyusun aldansin diye.
kendime bos hikayeler anlattim biraz avunsun beni rahat biraksin diye. cok yalnizim. tek dilegim Allahtan
birinin gelmesi kucagina beni almasi kemikleirmi kiracak sekilde sarilmasiydi. kimse gelmedi. zaten saclarimi
oksayacak, kulagima fisildayip beni rahatlatcak kimsem de yoktu…
bazen insanlar yalnizligi ne guzel kabullenebiliyorlar. zamanla bu yalnizlik bir dost bir ihtiyac haline geliyor. zaman zaman sevmiyorum bu yalnizligi , ya al beni benden ya git diyorum ama beni duymuyor. cokuyor uzerime ve o karanlikta tepemde asagi dogru masum ve anlamli gozlerle bana bakiyor. inatima gittikce karariyor ve inatima sanki dahada buyuyor. ama yalnizliga yenilmek mi? yok hicbir zaman. dedim ya insan onunla bir olunca onu bir parcasiymis gibi kendine aliyor ve icinde bir annenin bebegine olan sefkatiyle buyutuyor. baslarda yalnizlik hep basariridi beni aglatmayi. gozyaslarim yanagimdam suzulur ceneme ve bogazima kadar inerdi. oyle bir guzel inisi olurdu ki kiyamazdim ellerimle silmeye. o damlalar bogazimda yolculuguna veda etsede suphesiz ki bir yerlerde yoluna dvm ederek kalbime ulasiyorlardi. kalbimin sulanmasi. aslinda iyide oluyordu hani. icimde ki - kalbimde ki paslanmayi ve karaligi aliyor ve temizliyordu. aglamak dunyanin en guzel seylerindne biri. ruhu ve dusunceleri temizliyor. en guzeli deynin temizlenmesi. kafanda binbir dusuncelerin zirt pirt birbirne girismesi yerine bu yaslarin birer birer bir silginin kalem yazisini siler gibi dusunceleirni silmeside hafifletici bir duygu. aglamakla aslinda insan yenilmek yerine ayakta kalmayi basariyor. her aglayis her gozyasi insana birer energi olarak doluyor hayata bir adim daha atmayi sagliyor..
bu yuzden sizi daima sevdim ve daima seviyorum gozyaslarim. hic terk etmeyin beni. terk ettiginiz an biliniz ki benligimde beni terk etmis olacaktir. duygularim gozyasi uzerine kurulu..benligim ise duygular uzerine. ben sizsiz yapamam… beni hic mi hic terk etmeyin olur mu? |