SAKARYA (İHA) - Sapanca Gölü'nde 2. kez pirana balığı bulunduğu iddia edildi.
Alınan bilgiye göre, Sapanca Gölü Gölbaşı Yüzevler mevkiinde oltasıyla balık tutan Salih Yıldız, oltasına takılan balıklardan birinin pirana olduğunu iddia etti. Tuttuğu balığı kafes içinde gölde bekleten Yıldız, balığı jandarma ekiplerine teslim etti. Oltasına takılan balığı piranaya benzettiğini ifade eden Yıldız, "Gölde kızılkanat tutmaya çalışıyordum. Aniden oltada güçlü bir baskı hissettim. Balığı yukarı çekince çok şaşırdım. Balık aynı filmlerde gördüğümüz piranalara benziyordu. Burada pirana bulunduğunu duymuştum ama inanmıyordum. Bir şey yapar diye balığı çuvalla tutarak, kayığa aldım. 30 yıldır burada balık tutuyorum, böyle bir şeye rastlamadım" dedi.
Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan'ın olay yerine gelerek incelemelerde bulunmasının ardından, balık, pirana olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Üretimi Araştırma ve Uygulama Birimi'ne gönderildi.
Öte yandan, Sapanca Gölü'ne giren vatandaşlar, gölde et yiyen bir balığın yaşamayacağını, balığın kasıtlı olarak göle atılmış olabileceğini ileri sürdü.
Sapanca Gölü'nde 24 Ağustos'ta bir balıkçı ağında pirana olduğu sanılan bir balık bulunmuş, yapılan açıklamada bu balıkların 30-35 derece sıcaklıktaki sularda yaşayabildiği belirtilerek, gölde pirana balığının yaşayamayacağı belirtilmişti.