| Bırakma beni anne! Sakın bırakma.. Hayat yine bana yalan söyledi anne. hani iyi olursak kazanırdık. hani iyi olan hep mutlu olurdu. sen bana karşılıksız iyiliği,karşılık beklemeden sevgiyi,dürüstlüğü, cesurluğu,ne olursa olsun isyan etmeyeyi, her zaman başımın dik olmasını öğrettin anne.Tamam iyi bir insan oldum,kimseye kötülük beslemedim,karşılık beklemeden sevdim,menfatçi olmadım.. peki anne neden bu gözümdeki yaşlar? neden bu genç yaşımda genç bedenimde bu yorgunluk? neden anne? hep bana sabret kızım sabret derdin sabrediyorumda nereye kadar annem. gençliğimin en güzel çağında gülemiyosam ve bu küçücük kalbim yorgun düştükyse nereye kadar sabredeyim annem. herkez beni mutlu zannediyo gören ne kadar güzel kız ne kadar mutlu hayata sımsıkı sarılmış gençliğinin baharını yaşıyor diyor. öyle deyil annem. öyle değil işte. içimde tarif edemediğim bir acı ,bedenimde yorgunluk, gözlerimde kimseye göstermeden dinmeyen gözyaşlarım var annem. ben hayatın böyle acımasız olduğunu bilmiyodum. küçükken hep büyüme arzusu vardı. büyüdüğümde hedeflerim olacaktı, amaçlarım olacaktı ve mutlu olacaktım. yok be anne yok olmadı işte hiç biri büyüdüm ne hedeflerim var şimdi nede amacım. hayellerim bile yok artık. hayel kurmaya bile gücüm kalmamış be anne. daha 21 yaşındayım. biliyorum önümde bri sürü yıllar var. ve daha bir sürü sorunlar çıkacak karşıma.peki anne ben nasıl üstesinden gelicem. şimdiden yoruldum. sen nasıl bu yaşa kadar dimdik ayakta kalabildin annem o kadar acılara rağmen. nasıl hayatla başa çıkabildin. anne biliyomusun birini sevdim daha okul yılllarımda. sevgiyi ondan öğrendim anne hayeller kurardık evlenecektik benimde mutlu bir yuvam olacaktı. bende senin gibi çocuklarıma öğüt verecektim onlara hayat dersi öğretecektim. olmadı işte anne bu da olmadı. ne onun sevgisi yetti nede benim sevgim. diyorum ya hayat yine yalan söyledi. hane sevince mutlu olunurdu hane iki kişi sevince herşeyin üstesinden gelirdi. biz neden gelemedik anne.oysa ölümüne sevmiştik. anne yinede herşeye rağmen ayaktayım çünkü ben sana laik bir evlat olmalıyım seni üzmeye hakkım yok biliyorum senin için ailem için ayaktayım anne. dualarını eksik etme üzerimden senin dualarına çok ihtiyacım var. biliyorum anne bende bir gün mutlu olucam bugunlar gececek.çünkü sen varsın yanımda. sakın anne beni bırakma ben bu hayata sensiz devam edemem. tek başına bu yalan dünyayla başa çıkamam. bırakma beni anne sakın bırakma eğer gideceksen bir yerlere benide götür bu ölüm dahi olsa beni almadan gitme anne.. |