Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - Protesto EDİYORUM !!
Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink) Alt 30-09-2008, 21:41
Prenses
ღ нαѕяєтιмѕιη!

Prenses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

14 Şubat 2009..

Rep gücü: 57
Rep derecesi: Prenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama FazlaPrenses Bu Üyemiz Bizden Biri Kurcalama Fazla

Alıntı:
“Neden Şeker Bayramı deniliyor? Aynı zamanda şekercilerin bayramı mı? (daha çok satıldığı için)” Merak edenler varsa buna da bir açıklık getirelim.
Ya da neden bayramlarda şeker çokça tüketiliyor derseniz eğer:

Efendim; rivayet edilir ki; bu bayramda şekerler, şerbetler ve tatlılar çok yapıldığından, yenildiğinden,(Örneğin : Akide Şekeri Ramazan Bayramı’na özel bir şekerdir.) yıllarca bayram şekeri ağızdan ağza dolanmış, kulaktan kulağa çoğalmış, günümüze gelene kadar Şeker Bayramı olmuş.

Ayrıca bu gelenek; 10. Yüzyılda yaşamış Harzemli bilgin Biruni’nin verdiği bilgiye göre, şeker kamışındaki tatlı özsuyu bir nevruz günü bulunmuş ve bundan şeker çıkarılması yayılmaya başlamış. Eskiden yalnızca Nevruz‘da (günümüzde de Bahar Bayramı olarak kutlanmaktadır) tatlı ikram edilirmiş. Daha sonra aynı gelenek bayramlarda da devam etmiş.
Bunun protesto edilecek nesi var ki? Anlam veremedim açıkçası...
Prenses Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla