22-07-2008, 01:28
|
#5 (permalink)
|
''Bana SEN'i gerek, SEN'i... Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 6.496 Rep gücü: 82 | İRAN: Humeyni ile birlikte laik yönetim yerle bir edildi, başını örtmeyi redden kadınlar yakalanıyor, akılalmaz işkenceler yapılıyordu, başlarında 'ben fahişeyim' yazılarıyla dolaşmak zorunda bırakılıyorlardı. Sokaklarda kadınların tesettüre uygun giyinip giyinmediklerini kontrol eden özel polisler dolaşıyordu, zina yapan kadınlar taşlanarak öldürülüyorlar. Bisiklete bindiği, kot pantolon giydiği için saldırıya uğrayan kadınlar var. Tırnakları ojeli kadınların elleri içi böcek dolu poşetlere sokuluyor, Azer Nefisi, başı açık ders verdiği için üniversiteden kovuldu, sonunda İran'ı terketmek zorunda kaldı. Şeriat kurallarına göre yönetilen İran'da kadınlara mirastan erkek kardeşlerine nispeten daha az pay düşüyor. Kocaları birden fazla kadınla evlenebiliyorlar ve boşanırlarsa otomatik olarak çocukların velayeti de kocalara veriliyor. Laik rejimde 18 olan evlenme yaşı, Humeyni rejiminin gelmesiyle 9'a indirilmiş. Muhammet Hatemi sayesinde evlenme yaşı 13'e çıkartılmış! Kadınların hakim olması yasak. Bu yüzden Nobel Barış ödülü sahibi İran'lı hakim Şirin Ebadi'nin yargıçlık mesleğine son verilmiş.
kesinlikle son derece önemli olan bu konu için sonsuz teşekkürler...
içlerinden son zamanların meşhur Humeyni hayranlarını irdelemek için özellikle bunu seçtim. TÜRKİYE'den memnuniyetsizlik duyanların beyinlerine ve yüreklerine harf harf kazınmalı bu yazılanlar...
tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır. sadece lafazanlık adına konuşanlar yine de bu muhteşem ülkenin muhteşemliğinden kopamıyorlar...
Konu BluePoison tarafından (22-07-2008 Saat 01:39 ) değiştirilmiştir.
|
| |