Alıntı:
aylin_13687 isimli üyeden alıntı
verilen eğitimin gelecek için ne kadar faydalı olduğu tartışılır tabi... |
Ne güzel söylemişsin.. Bir üniv. yetmedi daha yükseleyim derken gün geçtikçe bataklığa gittiğimi düşünen biri olarak üniversitelerde verilen eğitimin , ya ezberci ya da dayatmalı öğretici! olduğu kanaatindeyim..
Ne insanlar tanıdım onur belgesi aldılar , ne insanlar tanıdım pratikleriyle onurlu insanlar oldular. Farkı mı ; biri iş arıyor , diğeri ise genel müdür..
Bu tarz örneklere o kadar çok rastlayabiliriz ki..
Bizim toplumumuzda lise biter okuldaki eğitim yetersizdi dershaneye gitsin deriz.. Bir kaç yıl dershaneye gider belki(!) bir üniversiteyi kazanır.. Buna kazanmak denirse tabi. Hayatında sempati duymadığı ve belki de fikri bile olmadığı bölümü artık çevre baskısından kurtulmak için tercih yapar ve gider.. 1-2 yıl derken bir de bakar ömrü akıp gidiyor..
Bende yukarıda verdiğim örnekten sadece biriyim.. Şimdi keşke diyorum.. Keşke buraya gelmeseydim de sevdiğim bir işi öğrene öğrene kendimi geliştirseydim.
Üniversite eğitimi hangi bölüm olursa olsun pratikte olmadığı sürece tamamen fasafiso. Zaten üniv.deki hocalar ayrı bir kraliyet yaşantısı sürüyor. Tipini sevmez dönemini uzatır , sakalını sevmez seneni uzatır , kaşının altında gözün vardır diye ömründen ömürleri alır götürür.
Son olarak üniversite eğitimi gelecek için kesinlikle
şart değildir diyorum..