Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - üniversite eğitimi almak şartmı?
Konu
:
üniversite eğitimi almak şartmı?
Tekil Mesaj gösterimi
#
12
(
permalink
)
19-05-2008, 17:44
SuperS
Hırslı 2de1'ci
Bittim qözün aydın..
Rep gücü:
3
Rep derecesi:
Alıntı:
aylin_13687
isimli üyeden alıntı
evet arkadaşlar haklısınız öncelikle kişinin azmi ve emeği gerekio...ama birde gerçekler var ki onlar yenilir yutulur cinsten değil...
bi yakınımın başına gelen olayı anlatayım size...okulu bitirdi isim vermiyeyim normal bi üniversite "a" üniversitesi diyelim...bi arkadaşı vardı bide o da daha ii bi üniversiteyi bitirdi ona da "b" diyelim...benim yakının iş görüşmesine gitti bide bakıo ki arkadaşı da orda başvuru yapacak...nese yapıolar başvuruyu benim yakınımın okulda ki başarıları daha fazla ve diploma notu daha yüksek diğerinin ise daha alt seviyede ama iş verenin dediği şu..."bakın hanımefendi biz işveren olarak daha kalifiye elemanları tercih edioruz..sizin diploma notunuz yüksek olsa bile diğer hanımefendinin aldığı eğitim daha ii ve bizde onu daha ii yetştirebilirz bu yüzden tercihimizi ondan yana kullandık..."
işte olay böle evet bazen senin emeğin azmin yeterli oluo ama bazende tüm yollar sana kapanıo...ve ayrıca çoğu iş ilanında da üniversite mezunu tercihimizdir denio..bu üniversite dayatma gibi konuo önümüze bide verilen eğitimin gelecek için ne kadar faydalı olduğu tartışılır tabi...
yorumlar için teşekkürler...
Yanlız bahsettiğiniz örnek tartışmaya ve yoruma açık.Çünkü her durumda geçerli olan bir olay değil.Bazıları unv li olmamanıza rağmen sizi işe alır kimisi hak edersiniz o işi vermez.Biraz kısmet biraz torpil..Zaten öyle bir zamanda yaşıyoruz ki paranız yoksa adam yerine koymuyorlar sizi..
SuperS
Açık Profil bilgileri
SuperS - Özel Mesaj gönder
SuperS - Daha fazla Mesajını bul